Umpihankihiihtoa uppolumesssa

14.12.2019—31.12.2020

Lähde umpihankeen, uppolumeen nauttimaan hiljaisuudesta ja luonnonrauhasta!


Hiihdetään metsäsuksilla, tunturisuksilla tai Altai Skis suksilla (nousukarvalliset "liukulumikengät"), etsitään elämää ja jälkiä lumen peittämässä metsässä ja tunturissa, tutustutaan luonnonlumikammiin. Tarinoidaan, mutta vain saatteeksi luonnon kohtaamiseen.

Noustaan ylös tunturiselänteelle maisemia ihailemaan ja valokuvaamaan. Laskeudutaan päivätuvalle ruokailemaan autiotuvassa, nuotiolla tai kodassa. Tavallista paremmat retkieväät kulkevat ahkiossa, jota jokainen vuorollaan saa vetää. Paluumatkalla kuljetaan joko metsän suojassa, poromiehen kelkanjälkeä tai hiihtoladun pohjaa.

Maistuisiko sinulle retkilounaaksi väinönputki-purjo-perunasosekeitto, paistettu poronfile, leipää, leipäjuusto-hillat-maarianheinäkinuskikerma, räiskäleet ja kahvi/tee/kaakao?

Osallistujamäärä 1 - 4 henkilöä, retken kesto 5 - 6 tuntia, hinta 95 - 135 euroa osallistujamäärästä riippuen. Hinta sisältää opastuksen, yhden ahkion koko ryhmän käyttöön, ehdotetun ruokailun ja lämmintä juomaa. Tarvittaessa suksia voi lainata oppaalta tai vuokrata Pyhän välinevuokraamosta.

Retki voidaan toteuttaa 2 - 3 tunnin lyhytversiona, pääpaino hyvissä eväissä tai hiihdossa :)

Tervetuloa retkelle!