Käynnissä olevat työmaat

Rakennustyömaat ja -hankkeet Pyhällä ja Pyhä-Luoston kansallispuistossa

Pyhä kehittyy vastaamaan kasvavaan kysyntään ja varmistamaan entistäkin parempien palveluiden tarjoamisen tulevaisuudessa. Tältä sivulta löydät kootusti ajankohtaisen tiedon käynnissä olevista hankkeista ja niiden vaikutuksista lomailuun Pyhällä.

Työmaiden vaikutukset asiakaspysäköintiin
Kultakero
PohjoisExpress-hissityömaa
PyhäLinna III-vaihe
Aittakurun lava

Kultakeron rakennustyömaa vaikuttaa pysäkointipaikkojen saatavuuteen Hotellin parkkipaikalla. Hotellitasanteen, PyhäLinnojen ja PyhäSuitesin pysäköintipaikat on tarkoitettu majoittujille sekä tasanteen ravintoloiden käyttäjille.

Päiväkävijöiden pysäköintialueita löytyy Luontokeskus Naavalta, Alavuokraamolta, Perherinteen ala-asemalta sekä Pohjoisrinteen ala-asemalta.

Kultakero

Pyhän hotellin ympärille rakentuu tulevina vuosina tunnelmallinen tunturikylä. Kylän ensimmäinen vaihe valmistuu jouluun 2022.

Vaikutukset asiakkaiden liikkumiseen

Kultakeron rakennustyömaa vaikuttaa pysäkointipaikkojen saatavuuteen Hotellin parkkipaikalla. Hotellitasanteen, PyhäLinnojen ja PyhäSuitesin pysäköintipaikat on tarkoitettu majoittujille sekä tasanteen ravintoloiden käyttäjille. Päiväkävijöiden pysäköintialueita löytyy Luontokeskus Naavalta, Alavuokraamolta, Perherinteen ala-asemalta sekä Pohjoisrinteen ala-asemalta.

Kaikki liikenne hotellin piha-alueelta suuntaan Carlsberg-talo, Tajukangas, Aittakuru, tunturin huippu sekä Karhunjuomalampi ja muut kansallispuiston kohteet on ohjattu sinipohjaisilla opasteilla Holy Suites -asuntojen yläpuolelta Kallunkujan kautta. Erikoisjärjestelyt jatkuvat lokakuulle asti.

Vinkki

Maisemahissi on helpoin ja nopein tapa päästä tunturin huipulle sekä Karhunjuomalammelle ja muihin kansallispuiston kohteisiin. Reitit huipulta eteenpäin on ohjattu sinipohjaisilla opasteilla.

Lue lisää Kultakero-hankkeesta

PohjoisExpress

Pyhä toteuttaa Suomen toivotuimman tuolihissin, rakentaa uuden PohjoisExpress-tuolihissin suosituille Pohjoisrinteille. Avaustavoite uudelle neljän hengen tuolihissille on jouluna 2021.

Vaikutukset asiakkaiden liikkumiseen

PohjoisExpressin rakentamiseen liittyvää liikennettä kulkee tunturin huipulle johtavaa tietä pitkin. Suuret kuljetukset ohjataan erillisellä saattueella. Tien varrella on useita keltapohjaisia kylttejä, jotka varoittavat työmaaliikenteestä sekä opasteita.

HUOM.
Pyöräilijöiden tulee käyttää erityistä varovaisuutta ja pitää vauhdit maltillisina tunturin huipulle vievällä tiellä liikkuessaan.

PyhäLinna III-vaihe

Uudet PyhäLinna130-huoneistot nousevat Pyhälinna D- ja E-talojen alapuolelle aivan Perheseikkailualueen viereen. Huoneistojen arvioitu valmistumisaika on hiihtolomilla 2022.

Vaikutukset asiakkaiden liikkumiseen

Rakennustyömaa vaikuttaa pysäkointipaikkojen saatavuuteen, mutta asiakkaiden liikkumiseen työmaalla ei ole vaikutusta.

Tutustu uusiin PyhäLinnoihin

Aittakurun lavarakenteiden korjaus

Keväällä 2020 lumivyöryssä kovia kokeneen Aittakurun lavan rakenteet rakennetaan uusiksi kesän & syksyn 2021 aikana. Lavan viimeistelytyöt ovat käynnissä. Rakennustöistä vastaa Pelkosenniemen kunta.

Vaikutukset asiakkaiden liikkumiseen

Aittakurun pitkospuureitti on käytettävissä normaalisti lukuunottamatta tavarantoimituksista johtuvia katkoksia, jolloin reitti on suljettu kylteillä. Lavalle meneminen ei ole sallittua remontin aikana.

Vinkki

Katsomoon voi nousta ihailemaan maisemia myös pohjoispuolen portaita pitkin. Portaat lähtevät hiihtolatupohjareitin varrelta.