Vipuvoimaa EU:lta

Pyhän rinne-elämyksen kansainvälistymistä ja Huippuelämyksen kehittämistä on tuettu Euroopan aluekehitysrahaston Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmasta.

Perheseikkailualue

Uudistetun Perheseikkailualueen sekä tasokkaiden PyhäLinna-huoneistojen myötä Pyhätunturi palvelee laskevia perheitä entistäkin paremmin.

Pyhän talvikauden 2018–2019 kehityksen kärkenä oli Perherinteiden alue, joka kasvoi kokoa uusien rinteiden, metsälaskualueiden ja Huttu-hissin myötä Perheseikkailuksi.

Uuden Huttu-hissin kansallispuiston puolelle, Kultakeron rinteen alaosaan nousi talveksi 2019-2020 taukotupa suurine ikkunoineen ja tulipaikkoineen. Uuden tuvan lisäksi samalle alueelle on avattu uusi pulkkamäki ja suuressa suosiossa ollut napakelkka siirtyi tuvan läheisyyteen. Myös Huttu-hissin vieressä sijaitsevaa graffititaloa revontulimaalauksineen on uudistettu. Tutustu Perheseikkailuun >

Pyhän huippu

Pyhän huipun Feel the Peak -elämystä on kehitetty usean vuoden ajan, ja se soveltuu sekä laskettelevalle että jalan tunturihuipulla kulkevalle. 6-hengen kuomullinen istumahissi PyhäExpress vie laskettelijoiden lisäksi jalankulkijat nopeasti ylös tunturiin ja Feel the Peak -elämyksen alkupisteelle.

Huipulla sijaitsevan Tunturinvartijan maisematuvan lämmössä tauko onnistuu nuotion ja upeiden maisemien äärellä omien eväiden kera.

Feel the Peak -elämyksen uutuus tulevalle talvikaudelle 2019 – 2020 on syksyllä valmistunut Huttu-Ukon taidereitti. PyhäExpress -hissin ja Ravintola Tsokan välittömässä läheisyydessä, rinteiden 1 ja 2 välissä sijaitseva taidereitti on toteutettu yhdessä paikallisen taiteilijan Tapio Uusitalon ja Pyhän hiihtokeskuksen kanssa. Taidereitin teokset pohjautuvat alueen historiaan, myytteihin sekä uskomuksiin. Tutustu taidereittiin >

Majoituserikoisuutena Pyhän huipulla talveksi 2019-2020 otettiin testikäyttöön seikkailuhenkiseen revontulimatkailuun soveltuvat Olokoto-hirsituvat. Majoitus tunturin laella erottaa Pyhän kilpailijoistaan, sillä se on ainoa hiihtokeskus, joka pystyy tarjoamaan tällaista majoitusta huipullaan.

PyhäLinna Ski-Inn Chalets

Pyhälinnat sijaitsevat tunturin parhaalla paikalla, Perherinteiden välittömässä läheisyydessä. Hotelli Pyhätunturiin ja ravintola Coloradoon on matkaa noin 200 metriä, vuokraamoon noin 300 metriä.

Huoneistoissa on käytetty laadukkaita materiaaleja, ne ovat täysin kalustettuja ja varusteltu korkeatasoisesti. Pyhälinnat on liitetty biokaukolämpöön, yksitasoisissa huoneistoissa on kauttaaltaan lattialämmitys ja kaikissa lämmöntalteenotto sekä oma sauna.