Jaakkolan Porotila

Porotila
Aktiviteetteja
Tilaus kotaravintola
Matkamuistoja ja poronlihatuotteita

Tule kokemaan mieleenpainuvia elämyksiä hurmaavien sarvipäiden seurassa!

Alakitisellä, vain 10 minuutin ajomatkan päässä Luostolta, ja puolentunnin ajomatkan päässä Pyhätunturilta sijaitsee Jaakkolan porotila, jonka vanhat rakennukset huokuvat kiehtovaa historiaa. Reilu 70 vuotta sitten rakennetulla sukutilalla vierailijalla on mahdollisuus tutustua tilan värikkääseen historiaan, jonka vaiheet kulkevat aina maanviljelyksestä karjanhoitoon ja poronhoidosta matkailuun. Pihamaalla vierailijoita vastaanottaa suloiset poronvasat, ahkerat rekiporot, rapsutuksia kerjäävät kotieläimet sekä ystävällinen isäntäväki. Perheen pää, Jani hoitaa sukutilaansa jo kolmannessa polvessa pappansa ja isänsä jalanjäljissä. Tilan emäntä, Anu on tuonut tulleessaan tilalle tuulahduksen saamelaiskulttuuria kotikylästään Vuotsosta.

Talvella vierailijat pääsevät nauttimaan mieleenpainuvista elämyksistä sarvipäiden ympäröimänä lumisissa metsissä ja jäätyneellä jängällä. Miltäpä kuulostaisi revontuliretki pororeessä matkaten, pilkkisafari porokyydein tai lounasretki kynttiläkuusten ympäröimään piilopirttiin? 60-paikkaisessa, viehättävässä kotaravintolassa voi nauttia tilauksesta perinteisiä Lapin herkkuja, joita tilan emäntä höystää mieleenpainuvilla tarinoilla ja herkistävällä joiulla. Kotiinviemisiksi tilalta voi ostaa paikallisten kättentaitajien tuotteita ja laadukasta poronlihaa.

Huomaathan, että palvelemme tilauksesta ja tarvitsemme ennakkovarauksen kaikkien opastettujen retkien lisäksi myös omatoimivierailuihin. Vierailuita voi tiedustella nettisivuilta löytyvältä varauskyselylomakkeella, puhelimitse tai lähettämällä sähköpostia. Yleensä riittää kun varaus on tehty edellisenä päivänä.

Porotilan elämyksellinen mobiilikierros ja ihanat eläinasukkaat

Tutustu porotilan värikkääseen historiaan, poron sielunelämään sekä porotilan eläinasukkaisiin elämyksellisellä mobiilikierroksella!

Omatoimisesti tehtävä mobiilikierros johdattaa vierailijan tapaamaan tilan ihania eläinasukkaita sekä kuulemaan elämänmakuisia tarinoita Jaakkolan tilan historiasta. Kierros aloitetaan vanhaan talliin rakennetusta näyttelystä, joka esittelee tilan vaiherikasta historiaa nykytekniikkaa hyödyntäen. Tallinäyttelystä kierros jatkuu porotilan kauniiseen pihapiiriin, jossa pääsee ihastelemaan tilan eläinasukkaita sekä katsomaan mielenkiintoisia lyhytvideoita poron sielunelämästä oman älylaitteen näytöltä. Opaskierroksen teknisessä toteutuksessa on hyödynnetty niin kutsuttua AR-tekniikkaa, eli lisättyä todellisuutta ja liikkuvan kuvan lisäksi se rakentuu tilan rakennuksista, esineistä, äänestä ja vanhoista valokuvista. Porotilan tarinaa omalla persoonallisella tyylillään kierroksella kertoo tilan emäntä itse. Mobiiliopasteinen kierros päättyy porojen ruokinta-aitaukseen, jossa vierailijat pääsevät ruokkimaan ja kuvailemaan hellyyttäviä kotiporojamme.

Hinta: 7€/lapset, 10€/aikuiset

(Alle 3.v lapset ilmaiseksi)

Tuotteet

alk.
15€
Kermikkä - Opastettu porotilavierailu
alk.
20€
Poroformula
alk.
40€
Kuurakka - Porotilavierailu 1/2h porojelulla
alk.
50€
Outamaa - Porotilavierailu 1h poroajelulla
alk.
60€
Kosatus - Eväsretki poroilla
alk.
80€
Reponen - Revontuliretki poroilla
alk.
60€
Narraus - Pilkkisafari porokyydein
alk.
0€
Kotakokkikoulu