Jaakkolan Porotila

Porotila
Aktiviteetteja
Tilaus kotaravintola
Matkamuistoja ja poronlihatuotteita

Tule kokemaan mieleenpainuvia elämyksiä hurmaavien sarvipäiden seurassa!

Alakitisellä, vain 10 minuutin ajomatkan päässä Luostolta, ja puolentunnin ajomatkan päässä Pyhätunturilta sijaitsee Jaakkolan porotila, jonka vanhat rakennukset huokuvat kiehtovaa historiaa. Reilu 70 vuotta sitten rakennetulla sukutilalla vierailijalla on mahdollisuus tutustua tilan värikkääseen historiaan, jonka vaiheet kulkevat aina maanviljelyksestä karjanhoitoon ja poronhoidosta matkailuun. Pihamaalla vierailijoita vastaanottaa suloiset poronvasat, ahkerat rekiporot, rapsutuksia kerjäävät kotieläimet sekä ystävällinen isäntäväki. Perheen pää, Jani hoitaa sukutilaansa jo kolmannessa polvessa pappansa ja isänsä jalanjäljissä. Tilan emäntä, Anu on tuonut tulleessaan tilalle tuulahduksen saamelaiskulttuuria kotikylästään Vuotsosta.

Talvella vierailijat pääsevät nauttimaan mieleenpainuvista elämyksistä sarvipäiden ympäröimänä lumisissa metsissä ja jäätyneellä jängällä. Miltäpä kuulostaisi revontuliretki pororeessä matkaten, pilkkisafari porokyydein tai lounasretki kynttiläkuusten ympäröimään piilopirttiin? 60-paikkaisessa, viehättävässä kotaravintolassa voi nauttia tilauksesta perinteisiä Lapin herkkuja, joita tilan emäntä höystää mieleenpainuvilla tarinoilla ja herkistävällä joiulla. Kotiinviemisiksi tilalta voi ostaa paikallisten kättentaitajien tuotteita ja laadukasta poronlihaa. Mikäli valikoimasta ei löydy sopivaa matkamuistoa, sellaisen voi näppärästi valmistaa itse kahvin lomassa.

Opastetuille tilavierailuille ja retkille tarvitaan ennakkovaraus, mutta omatoimivierailulle voi tulla porotilan aukioloaikon puitteissa. Ohjelmia voi tiedustella nettisivuilta löytyvältä varauskyselylomakkeella, puhelimitse tai lähettämällä sähköpostia. Porotilan nettikaupan on määrä valmistua kesäkuun aikana. Tutustu porotilan koko tarjontaan nettisivuilla: Jaakkolan porotilan palvelut

* Kesäkausi uusin tuulin avataan 1.7.2020 *

Jaakkolan porotilan kesäkahvila

Porotilan kesäkahvilassa voi piipahtaa nauttimassa jäätelöä, virvokkeita tai esimerkiksi muurikkalättyjä suolaisin ja makein täyttein. Kahvilassa on myynnissä uniikkeja matkamuistoja, paikallisia käsitöitä sekä poronlihajalosteita, kuten poron kuivaalihaa ja porosäilykkeitä. Kahvila on auki 1.7. - 27.9.2020 tiistaista lauantaihin klo: 10.00 - 15.00.

Porotilan elämyksellinen mobiilikierros ja ihanat eläinasukkaat

Tutustu porotilan värikkääseen historiaan, poron sielunelämään sekä porotilan eläinasukkaisiin elämyksellisellä mobiilikierroksella!

Omatoimisesti tehtävä mobiilikierros johdattaa vierailijan tapaamaan tilan ihania eläinasukkaita sekä kuulemaan elämänmakuisia tarinoita Jaakkolan tilan historiasta. Kierros aloitetaan vanhaan talliin rakennetusta näyttelystä, joka esittelee tilan vaiherikasta historiaa nykytekniikkaa hyödyntäen. Tallinäyttelystä kierros jatkuu porotilan kauniiseen pihapiiriin, jossa pääsee ihastelemaan tilan eläinasukkaita sekä katsomaan mielenkiintoisia lyhytvideoita poron sielunelämästä oman älylaitteen näytöltä. Opaskierroksen teknisessä toteutuksessa on hyödynnetty niin kutsuttua AR-tekniikkaa, eli lisättyä todellisuutta ja liikkuvan kuvan lisäksi se rakentuu tilan rakennuksista, esineistä, äänestä ja vanhoista valokuvista. Porotilan tarinaa omalla persoonallisella tyylillään kierroksella kertoo tilan emäntä itse.

Mobiiliopasteinen kierros (sis. vierailun tallinäyttelyssä sekä eläimien luona) kahvilan aukioloaikojen puitteissa. Liput maksetaan kahvilaan, josta vierailija saa ohjeet ilmaisen mobiilisovelluksen lataamiseksi.

Hinta: 5€/lapset, 7€/aikuiset

(Alle 3.v lapset ilmaiseksi)

Tuotteet

alk.
15€
Kermikkä - Opastettu porotilavierailu
alk.
20€
Poroformula
alk.
40€
Kuurakka - Porotilavierailu 1/2h porojelulla
alk.
50€
Outamaa - Porotilavierailu 1h poroajelulla
alk.
60€
Kosatus - Eväsretki poroilla
alk.
80€
Reponen - Revontuliretki poroilla
alk.
60€
Narraus - Pilkkisafari porokyydein
alk.
0€
Kotakokkikoulu