Pyhäkuru Adventure Park

Pyhäkuru Adventure Park

Uusi kallioseikkailupuisto on avattu Pyhätunturin Tajukankaalle.

Puisto tarjoaa huikeita ​​kokemuksia kaikille pienille ja suurille seikkailijoille. Kiipeä jylhää kallionseinämää ylös, taiteile kalliomuodostelmilla, ylitä rotko vaijeria pitkin, liu'u seinämältä toiselle ja nauti karuudesta. Koe samalla Lapin mystiikka ja kahdeksan vuodenaikaa. Puistossa voit kokea keväällä vesiputousten solinan, syksyllä ruskan ja revontulten loiston, pimeällä jännitystä lisää seikkailu otsalampun valossa.

Tämä ei ole vain seikkailu, se on elämys!

Pyhäkuru kallioseikkailupuiston aukioloajat:

Seikkailut toistaiseksi vain kesäkaudella, mutta mahdollisesti tulossa myös talviseikkailuja keväälle 2022. Seuraa tarkemmin Pyhäkurun omilta nettisivulta.

Säävarauksella, ukkosella, myrskysäällä ja rankkasateella emme seikkaile turvallisuussyistä.

Miten pääset seikkailupuistoon

Puistoon pääsee kävellen ja pyörällä huipulle ja Karhunjuomalammelle vievää huoltotietä pitkin.

Seikkailujen takuulähdöt Tajukankaalla puolentunnin välein. Seikkailu tapahtuu oppaan seurassa. Seikkailemaan pääsee myös ilman takuulähtöä aina, kun opas on vapaana.

Lippuja voit ostaa lähtöpaikoista ja Tajukankaalta. Lippu 34€ ja lapset alle 15v 28€. Toistaiseksi puisto 140cm ylöspäin.Lapset alle 15v aikuisen seurassa, 15-18v vanhempien luvalla.

Seikkaillessa suositellaan nilkkaa tukevia kenkiä ja sään mukaisia vaatteita, sekä hanskoja. Hanskoja voi ostaa Tajukankaalta, jos omia ei ole.

1 Huttureitti
Huttureitillä kokeillaan miltä kallioseikkailu tuntuu, ennen tositoimiin siirtymistä. Reitillä on myös yksi liuku.

2 Seikkailureitti
Reitti kaksi on seikkailureitti kallioiden välissä. Tällä reitillä pääset nousemaan korkeuksiin, siirtymään pystysuoraa kallioseinämää ja ylittämään rotkoja. Lopuksi seuraa huikeita liukuja kallioseinämältä seinämällle sekä koko alueen ylittävä liuku, joka kutkuttaa varmasta mahanpohjasta!

3 Kiipeilyreitti
Reitti kolme tarjoaa enemmän haastetta ja jos tämän reitin läpäiset, olet valmis reitille neljä. Reitillä kolme pääset kohtaamaan pelkosi kiipeämällä kallioseinämää ylöspäin ja taiteilemalla ohuilla kalliohyllyillä. Reitti päättyy rotkon ylittävään riippusiltaan ja liukuihin kallion seinämältä seinämälle.

4 Sporttireitti
Avataan kesällä 2022! Tässä reitissä riittää haastetta vaativammallekin seikkailijalle. Tällä reitillä saat jalat maitohapoille, nouset korkeuksiin, pääset ihailemaan upeita maisemia ja ylittämään vesiesteen.