Seikkailuja sen seitsemää sorttia

Valitse hiihtoloman oppiaineeksi vapaalasku, kisailut tai huvittelut ja löydä tekemisen ilo tunturista. Pyhän seikkailutunturista löytyy jännittävää tekemistä ja uutta opittavaa jokaiselle hiihtoloman päivälle. 

Hiihtolomalla reppuun pakataan seikkailumieltä ja tunturifiilistä

Pyhä on sopivan pieni tunturikeskus Pyhä-Luoston kansallispuiston kupeessa, joten oikean seikkailufiiliksen tavoittaa rinteillä ja niiden ulkopuolella hiihtolomallakin ilman pitkiä jonoja ja suurta väenpaljoutta.  

Hiihtolomilla jokainen päivä on vapaalaskupäivä. Rinneseikkailujen ohjelmasta löytyy jokaisena hiihtolomapäivänä vapaalaskuohjelmaa ja muuta mukavaa tekemistä koko perheelle. Rinneseikkailujen viikko-ohjelma alkaa jo viikon 7 lopussa, lauantaina 16.2.2019 ja jatkuu sunnuntaihin 10.3.2019 saakka. Hissilipun haltijalle ohjelma on pääosin maksutonta. Tutustu hiihtolomaviikkojen ohjelmistoon alla ja katso myös, mitä kaikkea voit tunturin rinteillä tehdä ja nähdä omatoimisesti.

Pyhän Rinneseikkailut tarjoaa

K-Market_2017_logo.png?mtime=20171115083

Katso hiihtolomien päiväkohtaiset tapahtumat 

Hiihtolomaviikko 8  Hiihtolomaviikko 9  Hiihtolomaviikko 10Maanantai

Hissioffarit tutuksi klo 13

Merkittyjen rinteiden vierestä löytyy usein ne hauskimmat laskupaikat ja pehmeimmät puuterilumet. Pyhän vapaalaskumahdollisuudet ovat Suomen mittakaavassa vertaansa vailla: seitsemän erilaista vapaalaskualuetta tunturin läheisyydessä ja Pyhä-Luoston kansallispuistossa tarjoavat haastetta kokeneellekin laskijalle. Hiihtokoulun opastamana pääsee tutustumaan hiihtohisseiltä saavutettaviin hissioffareihin. Kierroksen aikana ei mennä lumivyörymaastoon, joten lumiturvallisuusvälineitä ei tarvitse. 
Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki.
Ilmoittaudu mukaan etukäteen: hiihtokoulu@pyha.fi. Retken hinta 10 € voimassaolevalla hissilipulla. 


Tutustu Pyhän vapaalaskualueisiin

Kurkistus hiihtokeskuksen kulisseihin klo 15

Hiihtokeskusta pyörittää iso, iloinen joukko eri alojen osaajia. Hiihtokoulun opettajan ohjaamana pääsee moikkaamaan tunturin työntekijöitä ja kurkistamaan mielenkiintoisiin paikkoihin, kun seurue vierailee huoltohallilla katsomassa rinnekonetta ja tutustuu hissiohjaamoon. Tule mukaan sisarusten tai ystävien kanssa tai tutustumaan uusiin laskukavereihin.  Ohjelma on maksuton ja tarkoitettu vähintään kouluikäisille. Eri paikkoihin liikutaan laskettelemalla, joten välineet ja hissilippu tarvitaan. Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki.

Tiistai

Huippusähly klo 13

Huippusähly on koko perheen leikkimielinen lumisählyturnaus. Kerää perheenjäsenistä tai kavereista kolmen hengen joukkue ja suuntaa tunturin huipulle. Osallistuminen peliin on maksutonta – hissilipun kuitenkin tarvitsee. Tunturin huipulle voi lähteä myös jalan joko pelaamaan tai kannustamaan suosikkijoukkuettaan ja ihastelemaan upeita maisemia. Jalankulkijan meno-paluulipun Express-hissiin saa hankittua Alavuokraamon lipunmyynnistä, joka sijaitsee eturinteiden juurella. Lippuja myy myös Ylävuokraamo ja Hotelli Pyhätunturin vastaanotto. Ilmoittautuminen Express-hissin yläaseman lähettyvillä turnauksen alkaessa. Huippusählyllä on säävaraus: tuulisella kelillä pelit järjestetään Calle-talon edessä. 

Vapaalasku tutuksi klo 15

Pyhän lähioffareilta ja takamaastoista löytyy paljon laskettava niin aloittelijoille kuin kokeneillekin vapaalaskijoille. Mutta mitä se vapaalasku oikein on ja miten rinteiden ulkopuolella laskemiseen tulee valmistautua? Aiheeseen ja välineisiin pääsee kurkistamaan hiihtokoulun opastamana. Ohjelmassa ei ole tarkoitus lähteä laskemaan, vaan tutustua aiheeseen tutkien ja jutellen. Ohjelma on maksuton ja tarkoitettu koko perheelle.
Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki.  


Keskiviikko

Seikkailutaitojen opettelua klo 13

Seikkailuilla on hauskempaa, kun niihin valmistautuu hyvin etukäteen. Hiihtokoulun opettajan johdolla muun muassa harjoitellaan kompassin ja maastokartan lukemista, opetellaan köysitaitoja ja pohditaan, miten toimia oikein ensiaputilanteessa. Ohjelma on maksuton ja tarkoitettu kaikenikäisille seikkailijoille. Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki.


Torstai

Pieps-piipparitreenit koko perheelle klo 15

Lumivyörylähetin eli piippari on sondin ja lapion ohella vapaalaskijan tärkeimpiä välineitä takamaastossa, eikä piipparin käyttöä voi ikinä harjoitella liikaa. Pieps-piipparikentällä lähettimen käyttöä pääsee treenaamaan ohjatusti Pyhätunturin Hiihtokoulun johdolla. Jos omistaa oman piipparin, kannattaa se ehdottomasti ottaa mukaan harjoituksiin. Ohjelma on maksuton ja tarkoitettu koko perheelle.

Pulkkamäki Perherinteessä klo 18.15

Perherinne muuntautuu pitkäksi, valaistuksi pulkkamäeksi hiihtolomaviikkojen torstai-iltaisin, kun hissi suljetaan. Pulkkamäessä viihtyvät niin perheen pienimmät kuin isommatkin laskijat. Haasta perheenjäsen tai uusi kaveri vaikkapa nopeuslaskukilpailuun! Laskujen välissä voi piipahtaa kaakaolla rinteen viereisessä sijaitsevassa Huttuhipussa. Ota oma pulkka mukaan tai vuokraa se paikan päältä hintaan 3 €.


Perjantai

Hissioffarit tutuiksi klo 13

Merkittyjen rinteiden vierestä löytyy usein ne hauskimmat laskupaikat ja pehmeimmät puuterilumet. Pyhän vapaalaskumahdollisuudet ovat Suomen mittakaavassa vertaansa vailla: seitsemän erilaista vapaalaskualuetta tunturin läheisyydessä ja Pyhä-Luoston kansallispuistossa tarjoavat haastetta kokeneellekin laskijalle. Hiihtokoulun opastamana pääsee tutustumaan hiihtohisseiltä saavutettaviin hissioffareihin. Kierroksen aikana ei mennä lumivyörymaastoon, joten lumiturvallisuusvälineitä ei tarvitse. 
Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki. Ilmoittaudu mukaan etukäteen: hiihtokoulu@pyha.fi. Retken hinta 10 € voimassaolevalla hissilipulla.

Koko perheen pujottelukilpailu klo 18

Koko perheen leikkimielinen pujottelukilpailu kisataan Perherinteen yläosassa. Osallistua voi niin suksilla kuin lumilaudallakin. Ilmoittautuminen lähtöpaikalla kisan alkaessa. Hiihtolomaviikkojen perjantai-iltaisin lasketaan klo 20 saakka. Klo 17 lähtien hissilippu 10 € ja vuokravälinesetti 10 €.


Lauantai

Retki Huttuseikkailureitin poroaitaukselle klo 13

Tiedätkö, mitä porot syövät tai kuinka vanhaksi ne elävät? Lähde mukaan retkelle tervehtimään ja syöttämään poroja, jotka asustavat Pohjoisrinteiden puolella, Huttuseikkailureitin varrella. Osallistuakseen retkelle tarvitsee hissilipun, lasketteluvälineet sekä taitoa lasketella kapea, mutkitteleva Huttuseikkailureitti ylhäältä alas. Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki.

Vapaalasku tutuksi klo 15

Pyhän lähioffareilta ja takamaastoista löytyy paljon laskettava niin aloittelijoille kuin kokeneillekin vapaalaskijoille. Mutta mitä se vapaalasku oikein on ja miten rinteiden ulkopuolella laskemiseen tulee valmistautua? Aiheeseen ja välineisiin pääsee kurkistamaan hiihtokoulun opastamana. Ohjelmassa ei ole tarkoitus lähteä laskemaan, vaan tutustua aiheeseen tutkien ja jutellen. Ohjelma on maksuton ja tarkoitettu koko perheelle. Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki.


Sunnuntai

Seuraa johtajaa klo 13

Laskeminen on aina hauskempaa kivassa porukassa! Seuraa hiihtokoulun opettajaa ja tee perässä. Kokoontuminen Huttuhissin ala-asemalla, Perheseikkailualueella. Ohjelma on maksuton ja sopii kaikenikäisille laskijoille. Osallistua voi suksilla tai lumilaudalla.

Pieps-piipparitreenit koko perheelle klo 15

Lumivyörylähetin eli piippari on sondin ja lapion ohella vapaalaskijan tärkeimpiä välineitä takamaastossa, eikä piipparin käyttöä voi ikinä harjoitella liikaa. Tajukankaan Pieps-kentällä pääsee treenaamaan piipparin käyttöä ohjatusti Pyhän Hiihtokoulun johdolla. Jos omistaa oman piipparin, kannattaa se ottaa mukaan harjoituksiin. Ohjelma on maksuton ja tarkoitettu koko perheelle. Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki.


Pidätämme oikeuden muutoksiin.


Omatoimisen seikkailijan tärpit rinteeseen

Pyhällä jokaisen mäen ja nurkan takana odottaa seikkailu, ja tunturi tarjoaa paljon tekemistä ja ohjelmaa, jotka voi toteuttaa päivästä riippumatta. Jos mieleistä ohjattua tekemistä ei löydy juuri sopivalle päivälle, löytyy laskupäivään paljon seikkailuja, joihin uppoutua omassa tahdissa. 

Tutustu seikkailutunturiin

Hiihtolomalla valloitetaan Perheseikkailu

Pyhän uudistettu Perheseikkailu-rinnealue tarjoaa vauhdin hurmaa, jännittäviä laskulinjoja, löytöretkeilijän metsäreittejä ja koko perheelle sopivia mukavia mäkiä. Pyhän hiihtokoulu tarjoaa päivittäin tunteja kaiken tasoisille laskijoille, ja perheen pienimpien laskettelu- tai lumilautailuharrastus kannattaa aloittaa esimerkiksi Werneri-kurssilla. Sesonkiaikoina kurssit kannattaa varata etukäteen.

Tutustu Pyhän rinteisiin

Hiihtokoulun tunnit ja kurssit

Hissiliput edullisemmin ennakkoon

Kahden vanhemman ostaessa 4–14 päivän hissiliput, saat samoille päiville ostetuista lasten (6–11 v) ja nuorten (12–17 v) lipuista -30 % lisäalennuksen. Lisäksi saat kaikki hissilippumme Nettikaupasta 5% edullisemmin, kun ostat lipun edellisenä päivänä klo 24 mennessä. Kaikki Pyhän päiväliput käyvät myös Rukalla, joten voit hyvin piipahtaa hiihtolomalla tutustumassa myös Rukan rinteisiin. 

Osta hissiliput

Talvipäivä tunturissa vaatii hyvät eväät

Talviseen seikkailupäivään kuuluu reilut retkiruuat ja kunnon evästauko. K-Ruoka vinkkaa parhaat reseptit lämpimiin juomiin, eväsleipiin, termarikeittoihin sekä nuotioruokiin.

Katso reseptit