Seikkailuja sen seitsemää sorttia

Valitse hiihtoloman oppiaineeksi vapaalasku, kisailut, huvittelut tai seikkailutaitojen opettelu ja löydä tekemisen ilo tunturista. Pyhän seikkailutunturista löytyy jännittävää tekemistä ja uutta opittavaa jokaiselle hiihtoloman päivälle. 

Varaa majoitus hiihtolomille

Hiihtolomalla reppuun pakataan seikkailumieltä ja tunturifiilistä

Pyhä on sopivan pieni tunturikeskus Pyhä-Luoston kansallispuiston kupeessa, joten oikean seikkailufiiliksen tavoittaa rinteillä ja niiden ulkopuolella hiihtolomallakin ilman pitkiä jonoja ja suurta väenpaljoutta.  

Hiihtolomien Rinneseikkailujen viikko-ohjelma alkaa jo viikon 7 lopussa, lauantaina 17.2.2018 ja jatkuu sunnuntaihin 11.3.2018 saakka. Hissilipun haltijalle ohjelma on pääosin maksutonta. Tutustu päiväkohtaiseen ohjelmistoon alla ja katso myös, mitä kaikkea voit tunturin rinteillä tehdä ja nähdä omatoimisesti.

Pyhän Rinneseikkailut tarjoaa

K-Market_2017_logo.png?mtime=20171115083

Katso hiihtolomien päiväkohtaiset tapahtumat 

Hiihtolomaviikko 8  Hiihtolomaviikko 9  Hiihtolomaviikko 10Maanantai – huvittelupäivä

Retki Huttuseikkailureitin poroaitaukselle klo 13
Tiedätkö, mitä porot syövät tai kuinka vanhaksi ne elävät? Lähde mukaan retkelle tervehtimään ja syöttämään poroja, jotka asustavat Pohjoisrinteiden puolella, Huttuseikkailureitin varrella.  

Osallistuakseen retkelle tarvitsee hissilipun, lasketteluvälineet sekä taitoa lasketella kapea, mutkitteleva Huttuseikkailureitti ylhäältä alas.
Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki.

Tiistai – kisailupäivä

Huippusähly klo 13
Huippusähly on koko perheen leikkimielinen lumisählyturnaus. Kerää perheenjäsenistä tai kavereista kolmen hengen joukkue ja suuntaa tunturin huipulle. Osallistuminen peliin on maksutonta – hissilipun kuitenkin tarvitsee. Tunturin huipulle voi lähteä myös jalan joko pelaamaan tai kannustamaan suosikkijoukkuettaan ja ihastelemaan upeita maisemia. Jalankulkijan meno-paluulipun Express-hissiin saa hankittua Alavuokraamon lipunmyynnistä, joka sijaitsee eturinteiden juurella. Lippuja myy myös Ylävuokraamo ja Hotelli Pyhätunturin vastaanotto. Ilmoittautuminen Express-hissin yläaseman lähettyvillä turnauksen alkaessa.  
Huippusählyllä on säävaraus: tuulisella kelillä pelit järjestetään Calle-talon edessä. 

Keskiviikko – vapaalaskupäivä

Hissioffarit tutuksi klo 13
Merkittyjen rinteiden vierestä löytyy usein ne hauskimmat laskupaikat ja pehmeimmät puuterilumet. Pyhän vapaalaskumahdollisuudet ovat Suomen mittakaavassa vertaansa vailla: seitsemän erilaista vapaalaskualuetta tunturin läheisyydessä ja Pyhä-Luoston kansallispuistossa tarjoavat haastetta kokeneellekin laskijalle. Hiihtokoulun opastamana pääsee tutustumaan hiihtohisseiltä saavutettaviin hissioffareihin.
Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki.
Ilmoittaudu mukaan etukäteen: hiihtokoulu@pyha.fi. Retken hinta 10 € voimassaolevalla hissilipulla. Mukaan tarvitset lumiturvallisuusvälineet (piippari, lapio ja sondi). Välinesettejä saatavilla rajoitettu määrä Ylävuokraamosta.
Tutustu Pyhän vapaalaskualueisiin

Pieps-piipparitreenit koko perheelle klo 15
Lumivyörylähetin eli piippari on sondin ja lapion ohella vapaalaskijan tärkeimpiä välineitä takamaastossa, eikä piipparin käyttöä voi ikinä harjoitella liikaa. Tajukankaan Pieps-kentällä pääsee treenaamaan piipparin käyttöä ohjatusti Pyhän Hiihtokoulun johdolla. Jos omistaa oman piipparin, kannattaa se ottaa mukaan harjoituksiin. Ohjelma on maksuton ja tarkoitettu koko perheelle.
Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki.


Torstai – huvittelupäivä 

Kurkista hiihtokeskuksen kulisseihin klo 13 Hiihtokeskusta pyörittää iso, iloinen joukko eri alojen osaajia. Hiihtokoulun opettajan ohjaamana pääsee moikkaamaan tunturin työntekijöitä ja kurkistamaan mielenkiintoisiin paikkoihin, kun seurue vierailee huoltohallilla katsomassa rinnekonetta ja tutustuu hissiohjaamoon. Tule mukaan sisarusten tai ystävien kanssa tai tutustumaan uusiin laskukavereihin.  Ohjelma on maksuton ja tarkoitettu vähintään kouluikäisille. Eri paikkoihin liikutaan laskettelemalla, joten välineet ja hissilippu tarvitaan. Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki. Pulkkamäki Perherinteessä klo 18.15.  Perherinne muuntautuu pitkäksi, valaistuksi pulkkamäeksi torstai-iltaisin, kun hiihtohissi suljetaan. Pulkkamäessä viihtyvät niin perheen pienimmät kuin isommatkin laskijat. Haasta perheenjäsen tai uusi kaveri vaikkapa nopeuslaskukilpailuun! Laskujen välissä voi piipahtaa kaakaolla rinteen vieressä sijaitsevassa Huttuhipussa. Ota oma pulkka mukaan tai vuokraa se paikan päältä hintaan 3 €.

Perjantai – kisailupäivä

Pokémon GO -rinneseikkailu klo 13
Pokémon-rinneseikkailussa etsitään Pokémoneja Pyhän rinteiltä ja vähän rinteiden vierestäkin. Seikkailuoppaana toimii ensiapukoulutettu hiihtokeskusammattilainen ja ahkera Pokémon-pelaaja Jimmy. Jimmyn johdolla pääsee Pokémon-metsästyksen lisäksi kurkistamaan hiihtokeskuksen kulissien taakse, esimerkiksi rinnetamppariin tai hissiasemalle. Osallistumiseen tarvitaan: hissilippu ja lasketteluvälineet, ikää vähintään 7 vuotta, taito lasketella Sininen rinne (2) huipulta alas sekä älypuhelin ja laturi. Puhelimen akun tulee olla täysi, mukana voi olla myös lisävirta-akku. Kokoontuminen Hotelli Pyhätunturin pääoven edessä.  
Mukaan mahtuu 16 osallistujaa. Ilmoittaudu etukäteen:

Pokémon GO Hiihtolomaviikko 8

Pokémon GO Hiihtolomaviikko 9

Pokémon GO Hiihtolomaviikko 10

Koko perheen pujottelukilpailu klo 15
Koko perheen leikkimielinen pujottelukilpailu kisataan Perherinteen yläosassa. Osallistua voi niin suksilla kuin lumilaudallakin. 

Lauantai – seikkailupäivä

Seikkailutaitojen opettelua klo 13
Seikkailuilla on hauskempaa, kun niihin valmistautuu hyvin etukäteen. Hiihtokoulun opettajan johdolla muun muassa harjoitellaan kompassin ja maastokartan lukemista, opetellaan köysitaitoja ja pohditaan, miten toimia oikein ensiaputilanteessa. Ohjelma on maksuton ja tarkoitettu kaikenikäisille seikkailijoille. Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki.


Sunnuntai – vapaalaskupäivä

Vapaalasku tutuksi klo 13
Pyhän lähioffareilta ja takamaastoista löytyy paljon laskettava niin aloittelijoille kuin kokeneillekin vapaalaskijoille. Mutta mitä se vapaalasku oikein on ja miten rinteiden ulkopuolella laskemiseen tulee valmistautua? Aiheeseen ja välineisiin pääsee kurkistamaan hiihtokoulun opastamana. Ohjelmassa ei ole tarkoitus lähteä laskemaan, vaan tutustua aiheeseen tutkien ja jutellen. Ohjelma on maksuton ja tarkoitettu koko perheelle.
Tapaamispaikka: Hiihtokoulun mökki.  

Omatoimisen seikkailijan tärpit rinteeseen

Pyhällä jokaisen mäen ja nurkan takana odottaa seikkailu, ja tunturi tarjoaa paljon tekemistä ja ohjelmaa, jotka voi toteuttaa päivästä riippumatta. Jos mieleistä ohjattua tekemistä ei löydy juuri sopivalle päivälle, löytyy laskupäivään paljon seikkailuja, joihin uppoutua omassa tahdissa. 

Tutustu seikkailutunturin mahdollisuuksiin

Hiihtolomalla harjoitellaan laskuja

Omatoimiselle laskettelijalle Pyhän rinteet tarjoavat vauhdin hurmaa, jännittäviä laskulinjoja ja löytöretkeilijän metsäreittejä, mutta myös tunnelmallisia tulistelupaikkoja ja koko perheelle sopivia mukavia mäkiä. Pyhän hiihtokoulu tarjoaa päivittäin tunteja kaiken tasoisille laskijoille, ja perheen pienimpien laskettelu- tai lumilautailuharrastus kannattaa aloittaa esimerkiksi Werneri-kurssilla. Sesonkiaikoina kurssit kannattaa varata etukäteen.

Tutustu Pyhän rinteisiin

Hiihtokoulun tunnit ja kurssit

Hissiliput edullisemmin ennakkoon

Kahden vanhemman ostaessa 4–14 päivän hissiliput, saat samoille päiville ostetuista lasten (6–11 v) ja nuorten (12–17 v) lipuista -30 % lisäalennuksen. Lisäksi saat kaikki hissilippumme Nettikaupasta 5% edullisemmin, kun ostat lipun edellisenä päivänä klo 24 mennessä. Kaikki Pyhän päiväliput käyvät myös Rukalla, joten voit hyvin piipahtaa hiihtolomalla tutustumassa myös Rukan rinteisiin. 

Osta hissiliput

Varaa hiihtoloman majoitus Pyhältä

Pyhältä löydät oman paikkasi, oli mielessä sitten vaivaton perheloma tunturin parhailla paikoilla, oma rauhaa takkatulen äärellä tai hiihtoreissu kumipyörien päällä.

Talvipäivä tunturissa vaatii hyvät eväät

Talviseen seikkailupäivään kuuluu reilut retkiruuat ja kunnon evästauko. K-Ruoka vinkkaa parhaat reseptit lämpimiin juomiin, eväsleipiin, termarikeittoihin sekä nuotioruokiin.

Katso reseptit

#tunturifiilis

Tutustu Pyhän seikkailuihin Instagramissa ja jaa omat löytösi sekä tunturin aarteet tägeillä #tunturifiilis ja #pyhamagic