Pyhän kesä

Koe Lapin lumoava luonto kesällä ja tule nauttimaan yöttömästä yöstä sekä Suomen vanhimman kansallispuiston henkeäsalpaavista maisemista. Pyhän kesä on taikaa täynnä.

Hyödynnä kesän Ski-Inn-majoittujan kesäetu

Kun majoitut vähintään 2vrk Pyhällä Ski-Inn kohteissa ajalla 23.6.–24.9.2022 (pois lukien 4–7.8. ja 12–14.8.) sisältyy majoituksen hintaan 3kpl maisemahissilippuja. Tarjous sisältää meno-paluuliput maisemahissin kyydissä Pyhätunturin huipulle hissin aukioloaikoina tiistaista lauantaihin. Tarjous on voimassa kaikissa Pyhän Ski-Inn kohteissa.

Lue lisää ja varaa

Maisemahissi kesällä 2022

Hissin kyydissä pääset vaivatta ihastelemaan tunturin huipun maisemia ja sen nähtävyyksiä sekä suosittua Huttu-Ukon taidereittiä. Huipulta kulkevat kävely- ja pyöräilyreitit Pyhä-Luoston kansallispuistoon. Hissin kyydissä voi huipulle kuljettaa myös polkupyörän.

Kesällä 2022 hissi on avoinna 17.6–24.9., tiistaista lauantaihin kello 10:30–17. Juhannusaattona, perjantaina 24.6. hissi aukeaa kello 17 ja pyörii kello 01 saakka. Tervetuloa nauttimaan juhannuksen yöttömästä yöstä Pyhän huipulle!

Tutustu

Hotelli Pyhätunturi kesällä 2022

Perinteikäs tunturihotelli, Hotelli Pyhätunturi sijaitsee aivan Pyhä-Luosto kansallispuiston vieressä. Hotellista avautuvat upeat maisemat ympäröivään luontoon. Majoituksen lisäksi hotellista löytyy ravintola, saunaosasto sekä kuntosali. Kesällä 2022 hotellin uutena ravintolana aloittaa uusi CAMP Bar & Kitchen.

Kesällä 2022 hotelli on avoinna juhannusviikosta syyskuun loppuun saakka.

Tutustu

Huttu-Ukon taidereitti

Huttu-Ukon taidereitti sijaitsee Pyhän huipulla ja sen teokset pohjautuvat alueen historiaan, myytteihin sekä uskomuksiin. Taideteosten toteutuksessa on huomioitu eri vuodenajat. Huipulle pääset helpoiten PyhäExpress-maisemahissillä.

Tutustu

Pyhä-Luoston Kansallispuisto

Tervetuloa kokemaan Pyhä-Luoston kansallispuiston jylhät maisemat, upea luonto ja hiljaisuus yhdessä alueen monipuolisten palvelujen kanssa. Kansallispuiston reitistö yhdistää Pyhän ja Luoston tunturikeskukset.

Pyhä-Luoston kansallispuiston ydinosan muodostaa Suomen eteläisin tunturijono. Alue palvelee monipuolisesti niin luonnonsuojelua, paikallisväestöä, retkeilyä kuin matkailuakin.

Tutustu

Pyhä-Luosto Tunturitie

Matkaa Pyhälle tunturitien kautta ja ihaile tien varrelta avautuvia tunturinäkymiä – Tunturitie kulkee Suomen vanhimman kansallispuiston reunalla eikä sen seikkailuja kannata ohittaa.

Tutustu tunturin mahdollisuuksiin ja suosituimpiin käyntipaikkoihin alla olevasta linkistä.

Tutustu

Pyhän kesän aktiviteetit

Pyhä-Luoston alueella valittavanasi on lukuisia erilaisia aktiviteetteja sekä palveluntarjoajia. Ohjattuja retkiä kansallispuistoon ja alueen palveluihin järjestävät useat safariyritykset ja matkanjärjestäjät. Kesäloma Pyhällä on aktiivisen ulkonaliikkujan valinta.

Tutustu

Pyhän matkailuvaunualue

Pyhän matkailuvaunualue sijaitsee aivan hiihtokeskuksen ytimessä PyhäExpress-hissin ala-aseman tuntumassa ja kansallispuiston läheisyydessä.

Tutustu

Pyhä Unplugged

Kesän sympaattisin tapahtuma Pyhä Unplugged tuo rakastetuimmat artistit keskelle ainutlaatuista tunturiluontoa 4.–6.8.2022. Tapahtuman päänäyttämöinä toimivat Aittakurun ja Tajukankaan ulkoilmalavat.

Tutustu

NUTS Pyhä Tunturimaraton

Suomen monipuolisin polkujuoksutapahtuma järjestetään Pyhä-Luoston kansallispuiston reiteillä elokuun puolivälissä. Kilpailu juostaan lauantaina 13.8.2022.

Tutustu