Aktiviteetit

Pyhä-Luosto kansallispuisto tarjoaa huikeat puitteet harrastamiseen ja luonnossa tapahtuvaan tekemiseen.

Ravintolat

Lappilaisesta perinneruoasta ja kansainvälisistä suosikeista saavat tunturiystävät kehon ja mielen ravintoa aamusta myöhään yöhön.

Pyhän talvi on täynnä tekemistä. Tunturi tarjoaa valtakunnan parasta hiihtämistä huippuunsa hiotuilla rinteillä kuin myös takamaastoissa. Hiihtokeskuksen yhdeksän hissiä ja 14 rinnettä tarjoavat haastetta ja elämyksiä suksilla tai lumilaudalla liikkuville ja PyhäExpress tuolihissi vie laskijat tunturin huipulle ennätysajassa.

Tunturitapahtumat elävöittävät talvea ja Radio Helsinki tuo #tunturiklubi'n lavalle Suomen nimekkäimmät artistit ystäviä viihdyttämään. Urbaaniin tunnelmaan ihastuneet suuntaavat tammikuussa Kaamosfestiin, musiikkinautiskelijat helmikuussa Pyhä Winter Unpluggediin ja kevään tapahtumat ovat täynnä laskemista esimerkiksi Free'kendin ja Pyhä Randonnéen muodossa.

Pyhä-Luosto kansallispuiston upeat maisemat, kurut ja käyntikohteet kutsuvat tunturivierailijat nauttimaan puhtaasta lappilaisesta luonnosta ja erämaatunnelmasta. Pyhän olohuoneesta - Luontokeskus Naavasta saat parhaat vinkit ja ohjeet kansallispuistosta nauttimiseen ja samalla voit nauttia vaihtuvista näyttelyistä sekä esityksistä.

Pyhä-Luosto alueella valittavanasi on lukuisia erilaisia palveluntarjoajia, jotka olemme koonneet näille sivuille. Suosituimmat kohteet alueella ovat Lampivaaran Ametistikaivos, Luoston Ametistikylpylä ja Pyhän revontulikappeli, joka on Lapin ensimmäinen turistikirkko. Ohjattuja retkiä kansallispuistoon ja alueen palveluihin järjestävät useat safariyritykset ja matkanjärjestäjät.

Tunturin tapahtumat

Pyhällä tapahtuu ympäri vuoden. Tutustu tapahtumiin ja ilmoittaudu mukaan.

Tunturin tapahtumat