Tervetuloa tutustumaan Pyhän uudistuksiin

Pyhän hotellin ympärille rakentuu tunnelmallinen tunturikylä, jossa on sopivasti uutta eikä mitään liikaa. Hotelli saa parikseen kaksi uutta puista taloa huoneistoineen, ravintoloineen ja palveluineen uuden keskusaukion ympärille sekä uuden puisen kerroksen vanhan hotellirakennuksen päälle.

 • Tutustu Pyhän uutuuksiin

  Pyhän historian suurimmat 15 miljoonan euron investoinnit, joista suurimpana Kultakero.


  Pyhän suurin yksittäinen matkailuinvestointi 20 vuoteen.


  28 huipputasoista hotellihuonetta, jotka nostavat Pyhän hotellin uuteen koko- ja tasoluokkaan.


  14 huipputasoista Ski-Inn huoneistoa, jotka myydään Ski-Inn vuokrausvelvoitteella: yhteensä 200 uutta kaupallista petiä.


  Kultakeron puurunko sitoo 800 tonnia hiilidioksidia, joka vastaa Pyhätunturi Oy:n toiminnasta syntyviä noin 4 vuoden päästöjä.

 • Kultakero asiakkaalle

  Rakentaminen tehdään kolmessa vaiheessa, joista 1. vaiheen aikataulutavoite avauksen suhteen on joulu 2022. Seuraavien vaiheiden aikatauluista tiedotamme myöhemmin.


  Olemassa olevan Hotelli Pyhätunturin uudistaminen on myös yksi tulevista vaiheista. Kun koko kokonaisuus on valmis, vanha hotelli tulee osaksi uutta Kultakero-hotellia.

 • Ensimmäisen vaiheen huone-/ huoneistomäärät

  18 kpl hotellihuonetta, 2 hlölle

  10 kpl Family-huoneita, 2+2 hlölle, näissä huoneissa on täysin varusteltu keittiö, ei omaa saunaa

  4 kpl 136m2 Taivas-huoneistoa omalla porealtaalla, 8+2 hlölle

  8 kpl 55m2 Pore-huoneistoa omalla porealtaalla, 5 hlölle

  Hotelli Pyhätunturi yhteydessä oleva ravintola, kuntosali sekä saunaosasto tulevat palvelemaan myös Kultakeron asiakkaita.

 • PohjoisExpress

  Uusi PohjoisExpress kuljettaa huipulle 2 400 laskijaa tunnissa ja matka kestää 5 minuuttia, eli kaksi kertaa enemmän asiakkaita ja puolet lyhyemmässä ajassa kuin nykyinen ankkurihissi.

  Katso PohjoisExpress-hissin sijainti rinnekartassa

 • PyhäLinnat

  Valmistuminen helmikuussa 2022, 4 uutta huipputasoista Pyhälinna-huoneistoa. Pyhälinna 3 tehdään hirsirakenteisena, joka vähentää rakennusten hiilijalanjälkeä merkittävästi. Lisäksi ne tulevat käyttämään uusiutuvasta energiasta tuotettua sähköä ja kaukolämpöä ja ovat näin energiakulutuksen osalta hiilineutraaleja.

  Tutustu kaikkiin Pyhän myytäviin kohteisiin

 • VARAUSTILANNE

  Kultakeron lopulliset RS-kaupat ovat käynnissä. Mahdollisesti vapautuvia ja II-vaiheen huoneistoja tarjotaan yhteystietonsa ao. linkistä antaneille.

  Kultakero Taivas136: kaikki myyty
  Kultakero Pore55: kaikki varattu/ myyty
  Kultakero Uniikki: 75 m2 myyty, 121 m2 vapaana
  Pyhälinna130: kaikki 4 huoneistoa myyty

  Varauspyynnöt ja tiedustelut

 • Euroopan aluekehitysrahasto tukee PohjoisExpress-hanketta sekä Kultakero-hanketta Pyhätunturi Oy:n omistuksessa olevien hotellihuoneiden osalta. Tukea ei ole haettu eikä myönnetty myytäviin huoneistoihin.

Pyhän tunturikylän ensimmäinen vaihe valmis jouluksi 2022

Pyhätunturin suurin huippu on nimeltään Kultakero, ja samalla nimellä avautui vuonna 1966 Pyhän perinteikäs hotelli. Ylpeänä otamme tämän tutun nimen käyttöön, kun jouluksi 2022 hotellin viereen valmistuu uusi rakennus Kultakero 1, josta ennakkomarkkinoinnissa ovat upeimmat 14 maisemahuoneistoa.

Kultakero
Pyhä Kultakero


Yhteistyökumppaninamme toimii kokenut puurakentamisen asiantuntija Honkatalot. Honkatalojen rakentamissa taloissa yhdistyy puu, hiilijalanjäljeltään kevyt rakennusmateriaali, ja moderni muotoilu. Hengittävä hirsitalo on sisäilmaltaan ihanteellinen, puurakenteiset talot huokuvat hyvää oloa niin ulko- kuin sisäpuolellakin.


Kultakeron katutasoon avautuu laajennettu PyhäStore, jonka 200 neliöön mahtuvat kaikki parhaat merkit, vaatteet, asusteet ja pientavarat aktiiviselle luontoihmiselle. Myös kauan kaivattu välinemyymälä löytää kotinsa Kultakeron kivijalasta. Taloon muuttaa myös kylän vuokraamo, josta laskuvälineiden lisäksi löydät vaikkapa maastopyörät ja muut varusteet ympäri vuoden.


Vuokraamon yhteydessä on viihtyisät suksihuoneet,varastot ja huoltotilat huoneistojen omistajille ja vuokralaisille. Hotellin vastaanoton yhteyteen avautuu kaivattu minimarket-myymälä, josta on helppo kipaista perustarpeet huoneistoon janon tai nälän yllättäessä.

Perinteinen hotelli saa uuden kerroksen

Kultakeron jälkeen rakentuu hotelliin puinen lisäkerros, johon johtaa lämmin kävelysilta Kultakerosta hotellin palveluihin. Näin Kultakeron asukkaat pääsevät aina kuivin jaloin vaikkapa kuntosalille, ravintolaan tai drinkeille hotellin baariin.

Kultakeron 2 -vaihe tunturikylän pohjoisosaan, aivan rinteiden viereen, nousee ennen hotellin uuden kerroksen rakentamista.

Hanki itsellesi pala Pyhää