Tervetuloa tunturiin, ystävä

Pyhätunturin sijainti Pelkosenniemen ja Kemijärven kuntien rajalla takaa hyvät kulkuyhteydet niin omalla autolla kuin myös julkisilla kulkuyhteyksillä liikkuville. Lento- ja junayhteydet yhdessä päivittäisten SkiBus vuorojen kanssa Rovaniemeltä ja Kemijärveltä tarjoavat vaivattoman väylän tunturiin.

Lento­yhteydet

Pyhätunturi sijaitsee noin 90 minuutin ajomatkan päässä Rovaniemen lentoasemalta mistä SkiBus kuljettaa päivittäin lentovuoroilta tunturiin. Kuusamon lentoasemalta Pyhätunturille on noin 195 kilometriä, matka-ajassa noin 2 tuntia 20 minuuttia.

Rovaniemelle reittiliikennettä lentää

Kuusamoon reittiliikennettä lentää

Juna­yhteydet

Pyhätunturi lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kemijärvellä ja Rovaniemellä. Junavuoroilta on SkiBus kuljetus tunturiin.

Katso aikataulut ja varaa liput

Bussi­yhteydet

SkiBussilla pääset Pyhä-Luostolle päivittäin Rovaniemen junilta ja lennoilta.

Talvikausina SkiBus yhteys on 4 kertaa päivässä, kesäkaudella pikavuoro kaksi kertaa päivässä. SkiBus-aikataulusta löydät lennot ja junat joilta yhteys tunturiin onnistuu.

Bussiaikataulu Rovaniemi-Luosto-Pyhä ajalle 1.6.-11.11.2017

Katso bussiaikataulu.

Mikäli lento on myöhässä yli tunnin, niin ota yhteys liikennöitsijään, jotta bussi osaa odottaa kentällä lennolta Pyhä-Luostolle tulevia asiakkaita.

Linjan liikennöitsijä

Airport Express Rovaniemi Oy

Linjan kuljettaja I auto: 040 150 9843
Linjan kuljettaja II auto: 040 150 5781

Puhelin: 040 724 9563
Email: airportexpress@hotmail.fi

Yhteys Kemijärven junalta

Omalla autolla

Vaivattomin reitti Pyhälle Etelä-Suomesta kulkee joko E75 (Nelostie) tai E63 (Viitostie) teitä pitkin. Nelostiellä kohti Pyhää etelä-Suomesta matkatessa varrelle suurimmista kaupungeista osuvat Jyväskylä, Oulu, Kemi ja Rovaniemi. Viitostiellä matkaaja kohtaa Kuopion, Kajaanin, Kuusamon ja Kemijärven ennen saapumista Pyhälle.

Muistathan varoa omalla autolla liikkuessa muita tien käyttäjiä, erityisesti harmaita paikallisasukkaita eli poroja.