The Original Free´kend

25. — 28.3.2021

The Original Free´kend - Vapaalaskijoiden viikonloppu Pyhällä

The Original Free´kend kuuluu kaikille, joita merkittyjen rinteiden ulkopuoliset maastot kutsuvat. Tapahtuman ydin muodostuu kolmesta kilpailusta: Huttu-Ukko Challengesta, Poker Randosta sekä legendaarisesta Aittakurun vapaalaskukisasta. Pitkän viikonlopun aikana myös sessaillaan yhdessä Pyhän vapaalaskualueilla ja opitaan uutta Suomen taitavimmilta vapaalaskijoilta eriteemaisissa workshopeissa. Iltaisin kokoonnutaan katsomaan laskuelokuvahelmiä ja kuuntelemaan tositarinoita vapaalaskusta. Lauantai-iltana jaetaan avokätisesti palkintoja kisavoitoista ja sykähdyttävimmistä suorituksista. Loppuyö tanssitaan Free´kend-discossa kuin huomista ei olisi.

Sopivaa ohjelmaa löytyy sekä ensikertalaisille että kokeneille vapaalaskijoille. Laskuvälineenä voi olla lumilauta, alppisukset tai tellut. 7–16-vuotiaat juniorit kisaavat samoissa kisoissa aikuisten kanssa, mutta heille on omat vapaalaskusessarit. Vapaalaskuworkshopeissa ja kisoissa on rajoitetusti paikkoja ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Huomioithan, että vapaalaskuworkshopeissa ja -sessareilla tulee olla lumiturvallisuusvälineet (piippari, lapio ja sondi) mukana repussa. Juniorit, jotka ovat ensikertalaisia, eivät välineitä vielä kuitenkaan tarvitse ja pärjäävät selkäpanssarilla. Pyhä auttaa lumiturvallisuusvälineiden vuokraamisessa tarvittaessa. Tarkistathan myös, että sinulla on off-piste-laskemisen kattava vakuutus.

Kauden kuumimmat välineuutuudet löytyvät tapahtuman ajan Free´kendin testikylästä.

Vapaalasku Pyhällä

Pyhän vapaalaskumahdollisuudet ovat Suomen mittakaavassa vertaansa vailla. Seitsemän erilaista vapaalaskualuetta tunturin läheisyydessä ja Pyhä-Luoston kansallispuistossa tarjoavat haastetta kokeneellekin harrastajalle. Löydä oma suosikkialueesi tai tutustu vapaalaskuun opastetuilla retkillä.

Tutustu vapaalaskuun

Hissiliput edullisemmin netistä

Oikeudet muutoksiin pidätetään.