The Original Free´kend

28. — 31.3.2019

The Original Free´kend - Vapaalaskijoiden viikonloppu Pyhällä

Edit 30.3.2019 klo 10:40: Peak Performance Challenge kisataan tänään lauantaina Huttu-ukossa (2) turvallisuussyistä. Huttu-ukko on kunnostamaton luonnonlumirinne.

The Original Free´kend kuuluu kaikille niille, joita merkittyjen rinteiden ulkopuoliset maastot kutsuvat. Pitkän viikonlopun aikana kisataan ja lasketaan yhdessä hyvällä mielellä – alla voi olla lumilauta, alppisukset tai tellut. The Original Free´kendin ydin muodostuu kolmesta kilpailusta; Joker Ridesta, Poker Randosta sekä tapahtuman kirkkaimmasta timantista, legendaarisesta Peak Performance -vapaalaskukisasta Aittakurussa. Maaginen kuru tarjoaa sopivia linjoja niin aloitteleville kuin kokeneillekin vapaalaskijoille.

Päivittäin pääsee oppimaan uutta Suomen taitavimmilta vapaalaskijoilta eriteemaisissa vapaalaskuworkshopeissa. Ohjelmassa luvassa muun muassa Aittakurun kisaan valmentava Advanced Freeride Skills, takamaastotaitoihin keskittyvä Advanced Backcountry Skills sekä actionkuvaustyöpaja ja -kilpailu. Kiinnostavimmat välineuutuudet löytyvät Free´kendin testikylästä. Lauantai-illan meiningistä vastaavat Autiomaa, Lehtojärven Hirvenpää ja DJ Sami Häikiö. Iltaan on vapaa sisäänpääsy.


Ilmoittaudu mukaan


Jokaisen ohjelmiin osallistuvan tulee täyttää vastuuvapautuslomake ja palauttaa se Hotelli Pyhätunturin tapahtumainfoon maksun hoitamisen yhteydessä. Lomakkeen voi ladata etukäteen täältä. Tapahtumainfo on auki torstaina 11:00–12:00 ja 14:30–15:30, perjantaina 9:00–12:00 ja 15:00–16:00 sekä lauantaina 10:00–12:30.

Tutustu ohjelmaan ohesta. Junior Free´kendin ohjelma löytyy täältä.

Samaan aikaan tunturissa tapahtuu junnuvapaalaskijoiden oma Junior Free'kend, jonka kilpailut ovat yhteisiä The Original Free´kendin kisojen kanssa. Myös paralumilautailun MM-kisat tuovat The Original Free´kendiin uusia tuulia, ja ohjelmassa onkin paralumilautailun työpajoja. Paralaskijat voivat osallistua omassa sarjassaan tietysti myös kilpailuihin.   

Vapaalasku Pyhällä

Pyhän vapaalaskumahdollisuudet ovat Suomen mittakaavassa vertaansa vailla. Seitsemän erilaista vapaalaskualuetta tunturin läheisyydessä ja Pyhä-Luoston kansallispuistossa tarjoavat haastetta kokeneellekin harrastajalle. Löydä oma suosikkialueesi tai tutustu vapaalaskuun opastetuilla retkillä.

Tutustu vapaalaskuun

Hissiliput edullisemmin netistä


Oikeudet muutoksiin pidätetään.

The Original Free´kend  – Yhteistyössä:

Peak Performance   Atomic     Salomon     Suunto     Pieps     Ilahu     Clifbar

Puuppolan Suksi     Black Eye Lens   Peak Performance

Ohjelma