Lomaideat Pyhällä

Pyhällä viihdyt niin yksin, perheen kuin kaveriporukankin kesken ja tekemistä löytyy jokaiselle lomapäivälle. Tutustu Pyhän talven lomaideoihin!

Varaa majoitus

Pyhätunturissa löytyy lumivarmaa tekemistä – monipuoliset rinnealueet palvelevat marraskuusta vappuun ja alueelta löytyy yhteensä 150 kilometriä kauniita tuntureilla mutkittelevia maastohiihtoreittejä. Tapahtumakalenterista löytyy ohjelmaa ympäri vuoden.

Pyhän alkukausi & Itsenäisyyspäivän viikonloppu

Laskettelukausi alkaa Pyhällä perinteisesti marraskuun puolivälissä. Varsinaista kauden avausta kuitenkin juhlistetaan, kun itsenäisyyspäivän pitkä viikonloppu kerää laskukansan tunturiin. Kaudella 2021–2022 suositut iltamäet alkavat myös jo joulukuun alussa, kun perjantaisin lasketellaan pidennetysti iltayhdeksään saakka.

Tutustu

Pyhän tunturijoulu

Pyhällä joulu on rauhallisia mäkipäiviä, kaamoksen valoa, yhdessäoloa, rauhoittumista ja aktiviteetteja sopivassa suhteessa. Anna itsellesi lahja ja vietä joulu Lapissa.

Tutustu

Kaamos

Ei ole pimeää rakastaa kaamosta. Hohtavia hankia, vaaleanpunaisia auringonlaskuja, tunturin hiljaisuutta ja tapahtumia ystävien seurassa.

Tutustu

Hiihtolomat

Valitse hiihtoloman oppiaineeksi vapaalasku, kisailut tai huvittelut ja löydä tekemisen ilo tunturista. Pyhän seikkailutunturista löytyy jännittävää tekemistä ja uutta opittavaa jokaiselle hiihtoloman päivälle.

Tutustu

Vapaalasku

Pyhä tarjoaa valtakunnan parhaat vapaalaskumahdollisuudet sekä lajin ensikertalaisille että puuterikenttien konkareille. Tervetuloa tunturiin löytämään vapaalaskun taika ja puuterilumen hurmos.

Tutustu

Perheen kanssa Pyhällä

Pyhä on laskuelämyksiä koko perheelle. Onnistunut perheloma on taattu ja tekemistä löytyy koko perheelle.

Tutustu

Pyhä Free'kend

Suomen monipuolisimmat vapaalaskuviikonloput tapahtuvat Pyhällä. Free'kend-tapahtumissa on tekemistä kaikentasoisille laskijoille: uuden oppimista ja taitojen kehittämistä, hyvässä seurassa laskemista sekä rentoa kisailua. Free'kend-viikonloput sopivat hyvin myös vapaalaskua aloitteleville laskijoille.

Tutustu

Jalankulkijana huipulle – Feel the peak

6-hengen kuomullinen istumahissi PyhäExpress vie laskettelijoiden lisäksi jalankulkijat nopeasti ylös tunturiin ja Feel the Peak -elämyksen alkupisteelle. Hyppää maisemahissin kyytiin huipulle, hengitä sisään aavaa tunturinäkymää ja päästä mieli seikkailemaan pitkälle Lapin erämaahan. Matka Pyhälle ei ole täydellinen, jos ei ole nähnyt maisemaa tunturin huipulta, aivan kansallispuiston reunalta.

Tutustu

Huttu-Ukon taidereitti

Huttu-Ukon taidereitti on toteutettu yhteistyössä paikallisen taiteilijan Tapio Uusitalon ja Pyhän hiihtokeskuksen kanssa. Reitin teokset pohjautuvat alueen historiaan, myytteihin sekä uskomuksiin. Taideteosten toteutuksessa on huomioitu eri vuodenajat. Talven tullen tykkylumi kuorruttaa teokset valkoiseen hohtoon, kunnes kevätaurinko sulattaa lumet ja paljastaa teokset jälleen katsojilleen.

Tutustu

Tunturin tapahtumat

Pyhällä tapahtuu ympäri vuoden. Tutustu tapahtumiin ja ilmoittaudu mukaan.

Tunturin tapahtumat

Saapuminen pyhälle

Pyhä sijaitsee keskellä Lappia Pelkosenniemen kunnassa, lähellä Rovaniemen ja Kemijärven kaupunkeja. Pyhälle saavut helposti lentäen, junalla, bussilla tai omalla autolla kaikkina vuodenaikoina. Hae aikataulut ja vapaat majoituskohteet tunturista.

 • Lentäen alk. 99 €

  Pyhätunturi sijaitsee noin 90 minuutin ajomatkan päässä Rovaniemen lentoasemalta mistä SkiBus kuljettaa päivittäin lentovuoroilta tunturiin.

  Rovaniemelle reittiliikennettä lentää

  - Finnair
  - Norwegian

  Sulje
 • Junalla alk. 49 €

  Pyhätunturi lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kemijärvellä ja Rovaniemellä. Junavuoroilta on SkiBus kuljetus tunturiin.

  Katso aikataulut ja varaa liput.

  Sulje
 • Linja-autolla

  SkiBus kuljettaa tunturiin Rovaniemen lentoasemalta sekä kaikilta Lapin junavuoroilta.

  Sulje
 • Autolla

  Matkalla pohjoiseen tai palatessa sieltä kulje aina tunturitien kautta. Pyhän ja Luoston ohittava Tunturitie on 12 tunturihuipun vierellä kulkeva maisematie myös kaikille niille, jotka kulkevat Lappiin ja Lapista. Tie, numeroltaan 962, yhdistää Kemijärven ja Sodankylän välillä kulkevan 5-tien ja Sodankylästä Rovaniemen suuntaan lähtevän 4-tien. Mistään rengasreitistä ei ole kyse, sillä esimerkiksi Kemijärven suunnasta tulevalle autoilijalle Tunturitien ajaminen pidentää matkaa vain muutamalla kilometrillä ja vie matkailijaa jatkuvasti lähemmäs kohti määränpäätään.

  Sulje