Jostain on hyvä aloittaa, Pyhältä paras

Pyhä tarjoaa valtakunnan parhaat vapaalaskumahdollisuudet sekä lajin ensikertalaisille että puuterikenttien konkareille. Suomen kauneimmat kurut ja mahtavimmat mäet odottavat vapaalaskijaa Vuoden hiihtokeskuksessa 2017 Pyhätunturilla, 90 minuutin ajomatkan päässä Rovaniemeltä. Tervetuloa tunturiin löytämään vapaalaskun taika ja puuterilumen hurmos – Pyhällä ne ovat parhaimmillaan vain hissinousun päässä.

Monipuolisuudesta Pyhä tunnetaan

Pyhä on Suomen paras paikka aloittaa vapaalasku ja tunturi tarjoaa hienoja laskulinjoja kokeneemmallekin laskijalle, siitä pitävät huolen tunturin seitsemän sortin vapaalaskualueet. Hiihtokoulun opastetut vapaalaskukurssit ja -retket johdattavat hiihtokeskuksen ja Pyhä-Luoston kansallispuiston vapaalaskumahdollisuuksiin ja talven Free’kend-tapahtumissa pääsee seikkailemaan takamaastoihin lajin muiden harrastajien sekä asiantuntijoiden seurassa. 

Tutustu Pyhän vapaalaskualueisiin

Upeita laskuja, vaivattomia nousuja

Vapaalaskupäivä ei aina vaadi raskasta tarpomista ja pitkää matkantekoa, sillä Pyhältä löytyy helposti saavutettavia vapaalaskureittejä aivan hissin ja rinteen vieressäkin. Pyhän vapaalaskuvuokraamo huolehtii, että jokaiselle laskijalle löytyvät laadukkaat laskuvälineet sekä tarvittavat lumiturvallisuusvarusteet. Sinun täytyy pakata mukaan ainoastaan seikkailumieltä. 

Katso Pyhän Ylävuokraamon vapaalaskupalvelut

Vapaalaskun aloittaminen on helppoa

Pyhän hiihtokoulussa tutustut turvallisesti vapaalaskun maailmaan. Oppaan seurassa löydät tunturin parhaille paikoille ja saat tärkeät neuvot ensimmäiseen offarikäännökseen, vapaalaskuvälineiden käyttöön sekä takamaastoissa randoiluun. Vapaalaskukursseista löytyy valikoimaa kaiken tasoisille laskijoille.

Free'kend-vapaalaskutapahtumat

Suomen monipuolisimmat vapaalaskuviikonloput tapahtuvat Pyhällä. Pyhä tarjoaa kauden 2017–2018 aikana peräti seitsemän omaa Free'kend-tapahtumaa, jossa lasketaan takamaastoissa, opitaan lumiturvallisuudesta ja nautitaan tunturin tunnelmasta. Free'kend-viikonloput sopivat hyvin myös vapaalaskua aloitteleville laskijoille. Talven uutuus on Antti Autin isännöimä Pyhä bAAnked, jossa lasketaan yhdessä tunturin parhaita paloja rinteessä ja lähimaastoissa. 

Kaikki talven Free'kend-tapahtumat

Pyhä bAAnked -viikonloppu

Hiihtolomien rinneseikkailut

Seikkailu ei katso ikää, siksi Pyhän rinneseikkailuista löytyy vapaalaskuun ja tunturissa tarvittaviin taitoihin liittyvää ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Vapaalaskupäivänä tutustutaan vapaalaskuun ja tunturin hissioffareihin sekä harjoitellaan piipparin käyttöä. Seikkailupäivänä perheen juniorit pääsevät harjoittelemaan seikkailutaitoja, kuten kompassin ja maastokartan lukemista ja solmujen tekoa. Suurin osa rinneseikkailuista on maksuttomia hissilipulla – ostaessasi liput ennakkoon säästät aikaa sekä rahaa.

Tutustu rinneseikkailuihin

Vapaalaskuviikonloput

Vapaalaskuviikonloput

Pyhällä kaikki löytyy läheltä

Pyhätunturista kaikki vapaalaskijan tarvitsemat palvelut löytyvät ihan likeltä. Hotelli- ja majoituspalvelut löytyvät tunturin rinteestä ja seikkailijan ravinnosta huolehtii alueen ravintolat sekä K-Market Pyhäntähti. Vapaalaskun lisäksi Pyhätunturi tarjoaa lukuisia muita upeita elämyksiä luonnossa. Miltä kuulostaisi vaikka jääkiipeily, revontuliretket, jääkarting tai koiravaljakkoajelu? 

Pyhän ravintolat

Aktiviteetit Pyhä-Luoston alueella


Tunturifiiliksen vapaalaskutarinat

Tunturifiilis kertoo Pyhän ystävien seikkailuista tunturissa. Opi lisää lumiturvallisuudesta Antti Autin vinkeillä, lue miten juniorin kanssa kannattaa aloittaa vapaalaskuharrastus ja katso, millainen sisältö löytyy hyvästä seikkailurepusta. Vapaalaskutarinoihin voit perehtyä lisää muun muassa alla olevien artikkelien kautta.

#tunturifiilis

Laske itsesi vapaaksi ja dokumentoi matka tägeillä #tunturifiilis ja #pyhamagic