In cooperation:
Kultakeronkatu 21
98530 Pyhätunturi
Finland
HANNU PALONIEMI
Perjantai 15.9. klo 20 Camp Kitchen & Bar
Rovaniemeläinen kirjailija Hannu Paloniemi kertoo PyhäSanassa tänä vuonna ilmestyneestä esikoisteoksestaan Lumiluolapoika (Like 2023). Romaani on omakohtainen kertomus äitinsä menettäneestä pojasta, kätketystä surusta ja nuorisokulttuurista 1980-luvun alun Torniossa. Paloniemi yhdistää esitykseensä romaanin tapahtuma-aikaan sijoittuvia musiikkikatkelmia ja laulua.
Lapin yliopistossa suomen kielen lehtorina toimiva Paloniemi on myös Sapattivuosi-yhtyeen perustajajäsen, sanoittaja ja entinen laulaja.
Perjantai 15.9. klo 18.30 Tajukangas
Janne Masalin on pitkän linjan muusikko, sekä myös elokuvan- ja näyttämötaiteen tekijä. Tundramatiksin ja Bad Ass Brass Bandin keulakuvana tunnetun Masalinin tuottama vapaa ja vallaton kakkoslevy ilmestyi keväällä 2023. Biisit rakentuvat ronskista biitistä, rokkaavasta livesoitosta ja hokemista. Teksteissä keinutaan hilpeyden ja empatian välillä; niissä etsitään hiljaiselle hetkelle äänekästä ja yksinäiselle apeudelle vuorovaikutteista vastakohtaa.
Lauantai klo 13 Aittakuru
Runoilija Jonne Piltonen ja saamelaismuusikko Ante Jalvela tuovat lavalle rytmisen, melodisen ja performatiivisen runoesityksen. Piltosen monivivahteinen runopuhe yhdistyy Jalvelan musiikillisesti kokeileviin maisemiin. Esitys pohjautuu Piltosen aiempiin runoteoksiin, joita Piltonen ja Jalvela ovat sovittaneet uudelleen esitettävään muotoon. Piltosen audiovisuaalisia runoteoksia on julkaistu muun muassa Jano-lehdessä, Nokturnossa ja Särmä-oppikirjassa.
Perjantai 15.9. klo 20 CAMP Kitchen & Bar
Juhani Karila on kotoisin Lapista Pelkosenniemeltä Kairalan kylästä. Hän on valmistunut tiedotusopin maisteriksi Tampereen yliopistosta ja työskennellyt toimittajana. Karila voitti J. H. Erkon kirjoituskilpailun vuonna 2010. Karilan palkittuihin teoksiin lukeutuvat Gorilla sekä Pienen hauen pyydystys.
Perjantai 15.9. klo 20 Camp Kitchen & Bar
Jyri Ollila on Raudanjoelta lähtöisin oleva rovaniemeläinen runoilija ja yksi Sanaseuran perustajista. Jyrin tekstejä on julkaistu lehdissä, mutta esikoisrunokokoelma etsii vielä julkaisijaa.
Runoissa Jyri tykkää pysähtyä pieniin ohikiitäviin hetkiin ja kertoa pieniä tarinoita. Runoissa liikutaan usein luonnossa, jonka voi vallata henkiolennot Suomen muinaisuskosta. Runojen teema liikkuu usein mielenterveyden ja miehenä kasvamisen ympärillä, mutta toisinaan runot luiskahtavat pelkäksi hassutteluksi. Tyylillisesti voit odottaa sanataidetta, joka seikkailee nykyaikaisen lavarunouden ja perinteisemmän vapaamittaisen runouden maastossa.
LASSE RANTANEN
Lauantai klo 20 CAMP Kitchen & Bar
Miten kuvittaa piirroksella finanssikriisi? Tai Björn Wahroosin kirjan kritiikki? Tai visualisoida huhu? Lehtikuvittajalta saatetaan tilata kuvallinen muoto vaikeille asioille. Kuvittajan tehtävä onkin usein piirtää muoto asioille, ja ilmiöille, joita ei silmällä näe tai voi kameralla kuvata. Jotka ovat yhteiskunnan tai ihmiselämän pohjavirtoja ja hitaita huomaamattomia muutoksia.
Lasse Rantanen on visuaalinen journalisti ja kuvittaja. Hän on tehnyt lehtikuvituksia kolmen vuosikymmenen ajan mm. Helsingin Sanomiin ja moniin muihin julkaisuihin. Hän kertoo PyhäSana-festivaalien esityksessään työnsä taustoista ja tarinoi kuvituksiensa synnystä. Lassen piirrokset syntyvät pääasiassa Pyhätunturin kodissa. Kuvituksia putkahtelee maailmalle lumilautailun, muikun nuottaamisen ja Pyhän sosiaalisen elämän ohessa.
LOUHISTIINA
Perjantai klo 17.30 Calle-talo
Mä ja olvi. Runollinen retki suomalaisen ja oluen väliseen ystävyyteen. Esityksessä kuullaan olutta ylistäviä tekstejä kansanrunoudesta Tommy Tabermanniin sekä tietoa oluen historiasta Suomessa. Esitys on parhaimmillaan oluen kanssa kuunneltuna.
Louhistiina on sodankyläläinen lausuntataiteilija ja luovan alan yrittäjä. Hän on perehtynyt erityisesti suomalaiseen runouteen ja kansanrunoihin. Louhistiina haluaa esityksillään välittää tietoa ja elämyksiä. Runoutta hän haluaa viedä paikkoihin, joissa sitä ei yleensä kuulla ja ihmisille, jotka eivät tiedä tarvitsevansa sitä.
Lauantai 16.9. klo 17 Tajukangas
Mahls on tuottaja-artisti, jonka musiikissa elektroninen popmusiikki kohtaa runomaisen suomenkielisen lyriikan. Tajunnanvirtamaiset tekstit sekoittavat aikoja ja todellisuuksia omaksi universumikseen. Mahlsin debyyttialbumi "Muistikuvat Musta" julkaistiin huhtikuussa 2023 ja artisti on säveltänyt, sanoittanut, tuottanut ja äänittänyt albumin kokonaan itse. Mahls esiintyy PyhäSanassa soolona ja live koostuu massiivisista elektronisista äänimaisemista ja biiteistä, joiden päällä moderni lyriikka soljuu lausuttuna ja laulettuna.
MARKKU OLLIKAINEN
Lauantai 16.9. klo 11 Luontokeskus Naavan auditorio
Pelkosenniemeltä kotoisin oleva, Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja ja valtiotieteilijä Markku Ollikainen on näkyvä asiantuntijahahmo suomalaisessa ilmastokeskustelussa. Ollikaista on haastateltu paljon suomalaisissa tiedotusvälineissä ilmastoon liittyvissä kysymyksissä sekä konsultoitu ilmastopolitiikan päätöksenteossa. Hän on kirjoittanut lukuisia tieteellisiä artikkeleita ja julkaisuja sekä hänet on palkittu työstään muun muassa ilmaston ja Itämeren hyväksi.
Lauantai 16.9. klo 20 CAMP Kitchen & Bar
Kuusamosta kotoisin oleva Meeri Koutaniemi on valokuvaaja ja toimittaja. Koutaniemi on tehnyt töitä yli 50 maassa, kuvaten ja dokumentoiden erilaisia ihmisiä sekä tarinoita heidän kamppailustaan ja sitkeydestään. Hänen työssään korostuu kysymys identiteetistä sekä sen määritelmästä ja hän keskittyy konfliktien, syrjäytymisen ja syrjinnän humanitaariseen puoleen.
Perjantai 15.9. klo 15 Aittakuru
Laulaja-lauluntekijä, joka nojautuu hetkittäin spoken wordiin.
Musiikissaan pienieleinen tulkinta ja riisuttu visuaalinen äänimaisema pudottavat lyriikan etualalle ja luovat intiimin tunnelman. Osin improvisaatioon taipuva laulua ja puhetta yhdistelevä esitys toteutetaan duona.
Perjantai klo 12 Isokurun kota, Pyhä-Luoston kansallispuisto
Miten ihminen tulisi määritellä -runoesityksessä tutkaillaan ihmisen kulmikasta luontosuhdetta, kysytään mikseivät voileivät tippuessaan saavuta maata ja annetaan hyönteisten kertoa millaisia me olemme.
Mikko Räty on Helsingissä asuva runoilija. Hänen esikoisrunokokoelmansa Borealia (Tammi 2022) valittiin Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaaksi.
Mikko Rädyn esityksen jälkeen avautuu mahdollisuus keskustella ja kysyä paikalla olevalta Kansallispuiston oppaalta alueen luonnosta, sen suojelusta ja retkikohteista. Isokurun laavulta opas johdattaa halukkaat katsojat Pyhänkasteen putoukselle.
Saapuminen: Isokurun kodalle on luontokeskus Naavalta matkaa noin 2km ja Hotelli Pyhätunturilta noin 1,5km. Paikalle voi saapua omatoimisesti tai oppaan johdolla Luontokeskus Naavalta klo 11.15.
Lauantai 16.9. klo 22.30 Calle-talo
Nykypostin äänessä yhdistyvät ginsbergmäisen tulisieluinen ja psykedeelinen spoken word -perinne punkin, Thrasherin ja Paluu tulevaisuuteen -leffojen kulttuuriperimään. Nykypostin muodostavat mm. Lighthouse project - ja Kesä-orkestereista tutut T. Salminen (sanat ja puhe) ja AV Muurman (syntetisaattorit ja ohjelmointi). Nykypost vetoaa, niin lavalla, kuin levylläkin niihin x-sukupolven ja väliin putoavan mikrosukupolven edustajiin, jotka ovat observoineet ja ahmineet intohimoisesti aikansa vasta- ja alakulttuurien ilmiöitä, valtavirtaisemman popkulttuurin ohella.
PALEFACE
Perjantai 15.9. klo 15 Aittakuru
Paleface on arvostettu pitkän linjan suomiräppäri, jonka odotettu Autofiktio-sooloalbumi julkaistiin tänä keväänä.
RAULI VIRTANEN
Lauantai 16.9. klo 20 CAMP Kitchen & Bar
Ulkomaankirjeenvaihtaja ja tietokirjailija Rauli Virtanen on pitkän uransa aikana raportoinut kymmeniltä kriisialueilta sekä matkustanut jokaisessa maailman itsenäisessä valtiossa. Hän on kirjoittanut useita tietokirjoja, jotka käsittelevät mm. journalismia sota- ja konfliktialueilla, suomalaisten rauhanturvaajien sekä kehitysyhteistyön historiaa sekä suomalaisia katastrofiauttajia. Pitkän uransa aikana hän on pitänyt kymmeniä luentoja liittyen edellä mainittuihin aiheisiin ja hänen kokemuksiinsa maailmalla. Muun muassa tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon saanut Virtanen on toiminut myös Tampereen yliopistolla journalistiikan vierailijaprofessorina.
Perjantai 15.9. klo 18.30 Tajukangas
Rosa Coste syntyi Rovaniemellä ja on siellä kasvanut hiphopin, rokin ja afrikkalaisen rytmimusiikin ympäröimänä. Hänen taustansa on kasvattanut hänestä kovatahtoisen kirjoittajan ja rentoutuneen esiintyjän. Suomenkielistä modernia r&b:tä tyylipuhtaasti tekevä Coste on lahjakas tarinankertoja ja luo musiikkinsa ystävien ympäröimänä.
Lauantai 16.9. klo 17 Tajukangas
Sami Yaffa on basistilegenda, rockmaailman ikoni ja tinkimätön oman tiensä kulkija, joka nousi rockin huipulle myyttisen Hanoi Rocksin basistina. Sami Yaffa myös piirtää, tekee keramiikkaa ja on toteuttanut lapsille suunnatun sarjakuvakirjan. Samilta on ilmestynyt omaelämäkerta sekä kaksi hänen tv-ohjelmiinsa liittyvää kirjaa.
Lauantai 16.9. klo 13 Aittakuru
Solju on yhtye, jossa äiti Ulla ja tytär Hildá Länsman luovat dialogia perinteisen ja modernin saamelaisen kulttuurin välille sekä nivovat yhteyksiä popmusiikkiin ja globaaliin musiikin kirjoon.
Soljun musiikissa pohjoissaamelaiset joiut ja laulut leikittelevät punoutuen yhteen lumoaviksi äänimaisemiksi. Keulakuvat Ulla ja Hildá tuovat ylpeinä esiin omat juurensa ja joiuista kumpuavaa vivahteikasta ja energisoivaa ilmaisuvoimaa. Eloisa, maanläheinen, värikäs, omaperäinen, mutta toisaalta myös eteerinen ja maalaileva ovat sanoja, joilla tekijät itse luonnehtivat musiikkiaan.
Teokset kuvailevat nykypäivän nuoren saamelaisnaisen arkipäivän kokemuksia ja saamelaisten perinteisistä elämäntavoista, tarinoista ja elämänkatsomuksesta kumpuavia kertomuksia. Soljun musiikissa ovat aistittavissa käsinkosketeltava lämpö ja läheisyys laavun nuotiotulen loimussa sekä arktisen luonnon muokkaama ja vaatima sitkeys ja sinnikkyys.
Perjantai 15.9. klo 22.30 Calle-talo
Suomidiscon vaihtoehtoisen laidan DIY-artisti Tams on kerännyt huomiota omalaatuisella tekemisellään. Kittilästä kotoisin oleva mutta Joensuuhun asettunut Tams on yksin säveltänyt, sanoittanut, sovittanut, äänittänyt ja tuottanut kaksi EP-levyä ja yhden pitkäsoiton. Tams tekee tinkimätöntä, alakuloisen ja nostattavan tanssittavaa disco/synapoppia.
Lauantai 16.9. klo 17.30 Calle-talo
Pyhätunturilla asuva kirjailija Leena Valmu pitää Calle-talossa PyhäSana-pubitietovisan sanoista, kielestä, lauseista, teksteistä, sanojista ja sanotusta. Tietovisaan osallistutaan 1–5 hengen joukkueina. Luvassa hienoja palkintoja!
Tietovisan lisäksi lasten- ja nuortenkirjailija Valmu pitää Pelkosenniemen koululla 18.–19.9. kolme kirjallista työpajaa: dekkarityöpajan yläkouluikäisille, tarinatyöpajan 3.–6.-luokkalaisille ja ihmisbiologisen tarinoinnin 1.–2.-luokkalaisille.
Kuva: Lea Kömi-Liljestrand
Aittakurun ulkoilmalava sijaitsee jylhässä Aittakurussa, hiihtokeskuksen kupeessa. Lava on kurun pohjalla ja katsomo on kurun seinämällä. Kurkkaa tarkka sijainti kartalta.
Aittakuruun on muutaman kilometrin matka Hotelli Pyhätunturista. Paikalle voi kätevästi kävellä (n. 2,5 km) tai pyöräillä (n. 4 km). Kävellen lyhin matka on Tajukankaan kautta polkua pitkin. Kävelymatka on Aittakuruun päin lähinnä alamäkeä, takaisin tietysti taas sitten ylämäkeä. Pyöräillä voi latupohjaa tai kävelytietä pitkin.
Saapua voi myös omalla autolla. Aittakurun P-alueelta tai Pohjoisrinteiden asfalttipohjaiselta P-alueelta kävelymatkaa on noin 1,5 km. P-alueilta kuruun kävellään pururatapohjaa ja pitkospuita pitkin.
Ikärajat:
Aittakurun esitykset ovat ikärajattomia. Omalla paikallaan istuva lapsi tarvitsee oman lippunsa.
Olethan ajoissa:
Esitykset alkavat aina ilmoitettuna kellonaikana. "Portit" aukeavat aina puolisen tuntia ennen esityksen alkamista tai heti, kun soundcheck on valmis. Annathan esiintyjille valmistautumisrauhan ja siirryt katsomoon vasta, kun lavalla on valmista.
Liikkuminen tapahtuma-alueella:
Tapahtuma-alueelle siirtymiseen kannattaa varata aikaa. Kävely Aittakuruun ja kiipeäminen katsomoon saattavat hengästyttää, joten matka kannattaa tehdä kaikessa rauhassa. Kävely maagisessa kurussa on itsessään jo elämys, joten kiirettä ei ole.
Aittakurun pitkospuut ovat suhteellisen kapeat, joten ohittelua kannattaa välttää. Sateella pitkospuut ja katsomorakenteet voivat olla liukkaat, joten suurta varovaisuutta suositellaan. Jalkaan kannattaa valita pitäväpohjaiset kävelykengät. Katsomosta poistuminen rakkakivien puolelle on ankarasti kielletty kivivyöryriskin vuoksi.
Katsomosta poistutaan konsertin jälkeen samaa reittiä kuin on tultukin eli alakautta.
Opastetut kävelyretket Aittakuruun:
Aittakurun esityksiin suosittelemme myös maksuttomia, opastettuja kävelyjä. Lähdöt 1 h ennen Aittakurun esityksiä Hotelli Pyhätunturin pääsisäänkäynnin edestä. Kävelymatka on noin 2,5 km.
Pyörällä Aittakuruun:
Pyörä on kätevä menopeli Aittakuruun saapumiselle. Pyörällä pääsee ajamaan aina Aittakurun pitkospuiden alkuun asti. Pyörän saa parkkeerata mihin tahansa kohtaan, jossa se ei aiheuta muille vaaraa, eikä ole tiellä latupohjalla. Metsänreunassa riittää paljon hyviä paikkoja.
Omalla autolla Aittakuruun:
Parkkipaikkoja omalla autolla saapuville löytyy Aittakurun pieneltä parkkipaikalta ja Pohjoisrinteiden valtavalta asfalttiparkkipaikalta.
Taksikyyditykset
Taksilla liikkuessa päätepysäkki on Aittakurun P-alueella, sillä latupohjalla ei saa ajaa omalla autolla tai taksilla.
Pyörätuolilla liikkuvat asiakkaat Aittakuruun:
Otathan etukäteen yhteyttä osoitteeseen tapahtumat(a)pyha.fi ajoluvan saamiseksi. Autolla voi ajaa lähelle Aittakurun pitkospuiden alkupäätä, jotta kulkeminen on mahdollisimman helppoa. Avustaja pääsee maksutta pyörätuolilla liikkuvan asiakkaan mukaan esitykseen. Pyörätuolipaikkoja on rajallinen määrä kurun alaosassa, lavaa vastapäätä.
Varustautuminen:
Varauduthan Aittakurun ulkoilmaesityksiin säänmukaisella vaatetuksella. Sateenvarjoja ei katsomoissa saa käyttää turvallisuussyistä. Onneksi goretex ja kumisaappaat ovat tunturissa aina muodissa.
Juomat ja ruoat:
Paikalla ei ole anniskeluoikeuksia. Lasipullojen tuonti katsomoon on kielletty. Katsomossa ei saa tupakoida.
Pidetään tunturi siistinä:
Viethän mukanasi esityksen jälkeen kaiken, minkä olet mukanasi tuonut. Luonnon keskellä roskapöntöt ovat hyvin harvassa.
Ensiapu:
Aittakurun katsomon yläosassa päivystää esitysten ajan Pelkosenniemen VPK:n koulutettu ensiapuyksikkö. Apua saa siirtymällä katsomon yläpuolelle tai ottamalla yhteyden järjestyksenvalvojiin.
WC:
Kolme huussia on pitkospuiden alkupäässä (1 esteetön) ja yksi katsomon yläpuolella, kun siirtyy vasemmalle alueen laitaan.
Tajukankaan upea ulkoilmalava sijaitsee aivan hiihtokeskuksen rinteiden vieressä. Matkaa on kävellen Hotelli Pyhätunturista noin 400 m.
Ikäraja:
Tajukankaan esitykset ovat K18.
Olethan ajoissa paikalla:
Esitykset alkavat aina ilmoitettuna kellonaikana. "Portit" aukeavat aina puolisen tuntia ennen esityksen alkamista tai heti, kun soundcheck on valmis.
Liikkuminen Tajukankaalle:
Tajukangas sijaitsee noin 400 metrin päässä Hotelli Pyhätunturista. Paikalle kävellään hotellin P-alueen päädystä, Carlsberg Housen eli Calle-Talon ohi ja jatketaan huoltotietä pitkin. Anna opastekylttien johdattaa perille
Taksikyyditykset:
Taksilla liikkuessa päätepysäkki on Hotelli Pyhätunturin pihassa, sillä huoltotiellä ei saa ajaa omalla autolla tai taksilla. Tajukankaalle on onneksi hyvin lyhyt kävelymatka.
Pyörätuolilla liikkuvat asiakkaat Tajukankaalle:
Otathan etukäteen yhteyttä osoitteeseen tapahtumat(a)pyha.fi ajoluvan saamiseksi. Autolla voi ajaa lähelle Tajukankaan lavaa, jotta kulkeminen on mahdollisimman helppoa. Avustaja pääsee maksutta pyörätuolilla liikkuvan asiakkaan mukaan esitykseen.
Varustautuminen:
Varauduthan Tajukankaan ulkoilmakeikoille säänmukaisella vaatetuksella. Sateenvarjoja ei katsomoissa saa käyttää turvallisuus- ja näköestesyistä.
Juomat ja ruoat:
Tajukankaalla palvelee Karhu Bar, josta saa ostettua janojuomaa. Paikalla on A-oikeudet, eikä omia alkoholijuomia saa nauttia paikalla. Maksuvälineenä käy kortti. Katsomossa ei saa tupakoida.
Pidetään tunturi siistinä:
Viethän mukanasi konsertin jälkeen kaiken, minkä olet mukanasi tuonut. Luonnon keskellä roskapöntöt ovat hyvin harvassa.
Ensiapu:
Tajukankaalla päivystää konserttien ajan Pelkosenniemen VPK:n koulutettu ensiapuyksikkö.
WC:
Paikalla on kaksi ulkohuussia. Lähin esteetön WC sijaitsee Hotelli Pyhätunturissa.
Olethan hyvissä ajoin yhteydessä osoitteeseen tapahtumat(a)pyha.fi ja kerrot, mitä mediaa edustat ja suunnitelman festivaaliraportistasi.
Haku on päättynyt. Festivaali sai ilahduttavan suuren määrän mielenkiintoisia hakemuksia. Kaikkiin hakemuksen lähettäneisiin on otettu yhteyttä. Kiitos kaikille hakijoille!
***********
PyhäSana haluaa tarjota uusille sanataiteen tekijöille mahdollisuuden päästä esille ja esittää omaa taidettaan. Vuoden 2023 kevään aikana järjestetään avoin taiteilijahaku, jolla PyhäSanan ohjelmistoon kutsutaan mukaan erityisesti pohjoisen Suomen alueelta tulevia esityksiä. Mukaan voivat hakea kaikki sanataiteen piiriin luettavat teokset, jotka soveltuvat yleisön edessä esitettäviksi. Festivaalille valittavat teokset päättää raati, jossa ovat mukana PyhäSanan taiteellinen johtaja Karri ”Paleface” Miettinen, festivaalin isä ja kuvittaja Lasse Rantanen, laulaja-lauluntekijä ja kulttuurivaikuttaja Jaakko Laitinen ja Pyhätunturi Oy:n tapahtumapäällikkö ja PyhäSanan konseptivastaava Suvi Vuorimäki.
Avoimessa haussa korostuu paikallisuus: PyhäSanaan toivotaan ensisijaisesti mukaan Pohjois-Suomesta tulevia tekijöitä. Tämä ei kuitenkaan ole este hakemiselle ja toivotamme tervetulleeksi myös muualta Suomesta tulevat hakemukset. Olit sitten lavarunoilija, spoken word -taiteilija, stand up -esiintyjä tai jotain siltä väliltä, nyt kannattaa hakea mukaan!
Esitettävän teoksen/puheenvuoron suositeltu kesto on noin 15–45 minuuttia. On tärkeää, että esitys soveltuu nimenomaan yleisön edessä esitettäväksi. Avoimen haun esityksille on varattu festivaaliohjelmasta esiintymisaikaa Aittakurun sekä Tajukankaan luonnonkauniille ulkoilmalavoille sekä ravintoloiden sisälavoille.
PyhäSanan avoin taiteilijahaku on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä esiintymään kansallisesti tunnettujen tekijöiden kanssa samoille lavoille osaksi uniikkia ja poikkitaiteellista tapahtumaa. PyhäSana-festivaalin yhtenä tavoitteena on lisätä alueellista tasa-arvoisuutta taiteen ja kulttuurin kokemisessa sekä työllistää taiteilijoita – kansallisesti merkittäviä, Lapin maakunnan alueella työskenteleviä ja paikallisia/lähialueilta kotoisin olevia. Haun kautta valittaville esiintyjille maksetaan reilun taiteen mukainen palkkio.
Taiteen edistämiskeskus jakoi yhteensä 2 miljoonaa euroa avustuksia harvaan asuttujen alueiden kulttuuritoimintaan. Hakemuksia oli yhteensä 259 ja avustuksen sai 63 yhteisöhakijaa ympäri Suomen. Keskimääräinen myöntösumma oli 32 000 euroa. PyhäSana otti ilolla vastaan 64 000 euron avustuksen. Lisätiedot Taiken sivuilta.
Kiitämme Kaltio Creativea suuresta avusta hakemuksen laatimisen kanssa.
Pyhälle ja PyhäSanaan on jokainen tervetullut juuri sellaisena kuin on. Emme hyväksy rasismia emmekä minkäänlaista häirintää, syrjintää tai loukkaavaa käytöstä.
Lähestythän muita ihmisiä kunnioituksella, lempeydellä ja suostumuksella.
Puututhan tilanteeseen tai otat yhteyttä järjestyksenvalvojiin tai muuhun tapahtumahenkilökuntaan, jos havaitset loukkaavaa käytöstä ketä tahansa kohtaan.
Voit olla aina meihin yhteydessä: tapahtumat@pyha.fi
Pohjoiseen pääsee ympäristöystävällisesti raiteita pitkin. Suosittelemme yöjunaa Kemijärvelle varsinkin Pyhälle etelästä saapuville. Kemijärveltä on aamulla bussiyhteys (noin 1 h) Pyhätunturiin (Pelkosenniemi). Päivisin juna tuo Rovaniemelle, josta Pyhälle pääsee skibussin kyydillä. Tarkista yhteydet ja varaa matkat: VR ja Matkahuolto.
Rovaniemelle lentävät Finnair ja Norwegian. Skibussi (noin 2 h) ajaa Pyhätunturiin (Pelkosenniemi) noin kolme kertaa päivässä. Tarkistathan bussiyhteydet Matkahuollosta ja varaat myös bussiliput etukäteen (jos vain mahdollista nettikaupassa), jotta bussiyhtiö osaa varautua tarpeeksi isoilla autoilla.
Suosittelemme lämpimästi myös kimppakyytejä. Kyytejä sopii huudella esimerkiksi tapahtuman Facebook-eventissä.
Pyhä suosittelee lentomatkojen päästöjen kompensoimista.
Pyhän sydän on Hotelli Pyhätunturi osoitteessa Kultakeronkatu 21, 98530 Pyhätunturi.
Tervetuloa tunturiin, ystävät!
Uusi tunturiluksusta huokuva Hotelli Kultakero ja sen huoneet ja huoneistot, tunnelmallinen Hotelli Pyhätunturi sekä PyhäLinna- ja PyhäSuites-huoneistot sijaitsevat kaikki festivaalin keikkapaikkojen läheisyydessä. Liinavaatteet ja loppusiivous kuuluvat aina hintaan!
Sunday Morning Resort on korkeatasoinen boutiquehotelli Pyhätunturilla, Pyhäjärven rannalla. Parkside-huoneistot sijaitsevat Pyhä-Luoston kansallispuiston portilla ja aivan pyhän keskuksessa. Tarjoamme yksilöllisen majoituselämyksen upeissa tunturimaisemissa. Me hoidamme kaiken vierailuusi liittyvän ruokailuista luontoaktiviteetteihin ja kuljetuksiin, kaikkina Lapin vuodenaikoina.
Modernin Kurula’sin tavoitteena on välittää vierailijoille edelleen samaa kiireettömyyden tunnetta ja ihmetystä ikivanhan tunturiluonnon keskellä ja kauniin Pyhäjärven rannalla.
Syyskuussa on mahtava tilaisuus nähdä revontulia pimentyvissä illoissa. Valitse majoitus jossa voit ihastella Pohjoisen taivaan valoilmiötä omassa sängyssä.
Loma oman mökin rauhassa. Pyhältä löydät loma-asunnon jokaiseen tarpeeseen.